< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.12
2008
Les JERC celebren l'Escola de Formació a l'Espluga de Francolí

Ahir diumenge les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) van aprofitar la clausura de l'Escola de Formació realitzada aquest cap de setmana a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) per fer una ofrena floral a la tomba de Jaume I al Monestir de Poblet, fundador dels Països Catalans. En l'acte, Gerard Coca, portaveu nacional de les JERC va alertar que “la dependència a Espanya agreuja les conseqüències de la crisi econòmica, la qual afecta de manera molt greu el jovent i el condemna a la precarietat”. El portaveu del jovent independentista va afirmar que “amb un Estat propi tindríem més flexibilitat per combatre la crisi”.

Ahir diumenge les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) van aprofitar la clausura de l'Escola de Formació realitzada aquest cap de setmana a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) per fer una ofrena floral a la tomba de Jaume I al Monestir de Poblet, fundador dels Països Catalans. En l'acte, Gerard Coca, portaveu nacional de les JERC va alertar que “la dependència a Espanya agreuja les conseqüències de la crisi econòmica, la qual afecta de manera molt greu el jovent i el condemna a la precarietat”. El portaveu del jovent independentista va afirmar que “amb un Estat propi tindríem més flexibilitat per combatre la crisi”. Coca, va aprofitar el seu parlament per anunciar “mobilitzacions de força” el proper 6 de desembre per protestar contra els 30 anys de la Constitució espanyola que “ens ofega i ens impedeix avançar social i nacionalment com a poble” i va animar el jovent a participar als actes “sonats” que les JERC organitzen dissabte que ve a Barcelona.

Tot seguit, Joan Puigcercós, president d'Esquerra, ha refermat “la voluntat d'Esquerra a favor d'una LEC que no trenqui l'esperit del Pacte Nacional per l'Educació i que sigui de consens entre tots els agents socials, tot recalcant que s'han d'incrementar de manera notable els recursos destinats a l'escola pública” en clara referència a la participació dels republicans a la manifestació convocada a Barcelona. Puigcercós ha alertat “del perill que corre el jovent a patir una situació de precarietat molt dura si l'atur juvenil es generalitza a causa de la crisi”. En aquesta línia, ha instat l'Estat a “trobar solucions perquè el jovent serà qui primer deixarà de rebre els subsidis d'atur per la senzilla raó que han cotitzat menys anys”, i ha apostat per “aprofundir en la formació”.

Durant aquests dos dies que ha tingut lloc l'Escola de Formació la militància independentista ha pogut participar en tallers i xerrades de temes diversos com la creació de plantilles per fer murals; l'explicació de la situació política de Colòmbia a càrrec de representants del Polo Democrático exiliats als Països Catalans; la gestió de grups humans; els drets de les dones o l'experiència de govern de les JERC a través dels seus representants més destacats als nombrosos ajuntaments del país on hi tenen representació. Josep Culí, secretari de Formació de les JERC, ha valorat l'Escola com un “èxit de tota la militància que ha demostrat que el jovent independentista continua sent l'organització política juvenil de referència del país” i ha encoratjat tothom “a continuar treballant a tots els pobles i ciutats fins a la independència i el socialisme”.

jerc-poblet-614.jpg jerc-poblet-614.jpg