< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.04
2007
Les JERC Comarques Gironines censurades al partit de la Final Four

Les Joventuts d′Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a les Comarques Gironines, han estat censurades per l′empresa PROSEGUR al desplegar dues pencartes amb els lemes "independència" i "Països Catalans" en el descans entre la primera i segona part del partit que han enfrontat l′Akasvayu Girona i l′Estudiantes.
Per aquest motiu, l′organització ha redactat un comunicat manifestant el seu desacord amb l′actitud de l′empresa de seguretat.

En motiu del desplegament de dues grans pancartes amb contingut "Països Catalans" i "Independència", al descans entre el primer i el segon quart del partit que ha enfrontat l′Akasvayu Girona i l′Estudiantes, volem manifestar que:

  • No se′ns ha presentat cap problema a l′entrada del pavelló per portar unes pancartes amb el contingut esmentat, ja que s′ha entès, des de l′organització, que el contingut de les quals no era ofensiu.
  • No ens sembla correcta l′actitud adoptada per l′empresa PROSEGUR en demanar-nos la retirada d′ambdues pancartes, un cop ja plegades i amb l′acció finalitzada, sense donar-nos altres arguments que "esto no puede estar aquí, si no la quitáis vosotros, la quitamos nosotros".
  • Posteriorment, la organització ens ha informat que des de la FIBA s′ha demanat al club la retirada de la pancarta per fer elusió a un missatge polític
  • Ens agradaria destacar que durant el partit anterior dut a terme entre l′equip italià de Bolonya i el lituà Azovmash s′ha pogut observar, entre la graderia italiana, la presència de banderes i símbols feixistes, com els del partit ultradretà Forza Nuova. En aquest cas la FIBA no ha considerat que es tractés de contingut polític, ni com a tal, ni ofensiu.
  • A més a més, i no de forma menys important, ens agradaria agrair la col·laboració i l′esforç exercits per part de l′organització Òmnium Cultural en primer lloc, que com nosaltres ha volgut reivindicar el reconeixement internacional de la nació catalana i d′unes seleccions esportives pròpies, entenent ambdues coses com un dret inalienable de tots els pobles. Així mateix també voldríem agrair efusivament el recolzament en tot moment del públic gironí que ens ha respòs àmpliament amb un càlid i sorollós aplaudiment la nostra acció reivindicativa. El seu suport és el nostre estímul per seguir avançant.

Una vegada més, s′ha demostrat l′odi que alguns sectors espanyolistes senten vers la nostra cultura i ideologia, i el fort rebug que senten per els nostres ideals. S′ha demostrat que no tenen escrúpols en utilitzar tota la seva maquinaria per intentar deixar-nos fora de joc.
Les JERC, indubtablement, continuaran lluitant per les creences i ideals independentistes que no sucumbirant davant la força vergonyosa i faixista espanyola.