< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

31.01
2013
Les JERC Comarques Gironines demanen als càrrecs públics presumptament involucrats en casos de corrupció o actuacions il•legals, que s’apartin de les seves responsabilitats públiques per facilitar les tasques judicials:

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya fan una crida a tots aquells polítics i responsables públics presumptament involucrats en accions fraudulentes, que deixin cautelarment els seus càrrecs públics.

El motiu d’aquesta crida, segons les JERC Comarques Gironines, és que els diferents casos de corrupció desvirtuen la imatge i la confiança de la societat envers la política, és per això que demanen que els presumptes implicats facin un pas enrere per tal de facilitar les tasques judicials alhora d’esbrinar la veritat i que ofereixin una disposició absoluta alhora de comparèixer davant la justícia.

En aquest sentit, el Portaveu Regional de les JERC-CCGG, Pau Presas, demana a tots els partits polítics amb persones presumptament involucrades amb accions fraudulentes, que no actuïn negant qualsevol tipus d’acusació, sinó que posin a disposició de la justícia tota la documentació i testimonis necessaris de manera immediata.

Davant els fets que han ocorregut durant l’última setmana a Lloret, les JERC Comarques Gironines exigeixen a l’actual diputat al Parlament de Catalunya per part de Convergència i Unió i ex-alcalde de la vila, Xavier Crespo, que no utilitzi l’empara que li dóna la seva condició d’aforat com a membre del Parlament de Catalunya, per dificultar la feina que ha de realitzar la justícia alhora d’aclarir la veritat. Al mateix temps, demanen a Convergència i Unió, que en cas que això fos així, l’aparti immediatament del seu grup parlamentari.

Les JERC-CCGG defensen la transparència total de totes les institucions públiques i privades, i més en qüestions pressupostàries que impliquin la gestió de fons públics. Casos de responsables polítics presumptament involucrats en accions fraudulentes com els últims apareguts com la trama de Bárcenas i la cúpula del Partit Popular, Torramadé, Bustos o Crespo, i amb gestors públics presumptament implicats com és el cas d’Amargant, són massa freqüents al nostre país com per quedar-nos de braços plegats. Segons les JERC cal que la justícia actuï i depuri responsabilitats allà on hi siguin, i que els partits polítics, gestors i la societat en general, rebutgi actituds d’aquest tipus, denunciant-les i facilitant al màxim l’actuació de la justícia.