< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.01
2011
Les JERC Comarques Gironines en total desacord amb les declaracions del president del govern espanyol

Comunicat de premsa

Les JERC Comarques Gironines volem mostrar el nostre total desacord amb les últimes declaracions fetes pel president del Govern Espanyol, Jose Luís Rodriguez Zapatero, i altres polítics de l’Estat Espanyol, en relació al futur de l’estat de les autonomies.

La situació econòmica en la qual ens trobem no té res a veure amb l’organització de l'Estat Espanyol en autonomies, l’actual situació de crisi no pot servir com a catalitzador per tal d’accelerar reformes centralistes o neoliberals. Nosaltres pensem que la situació actual és deguda a una mala gestió del govern i del banc central espanyol per disminuir els afectes d'aquesta crisi econòmica mundial, que juntament amb l’anterior govern del Partit Popular són els responsables d’instaurar un model productiu basat en l’especulació i la precarietat laboral, que ens ha portat a la situació actual.

Les JERC veurem com un retrocés tant de la democràcia espanyola com de l’estat del benestar qualsevol possible retallada de competències a les autonomies, creiem que la intervenció i els intents de unificació en diversos àmbits del conjunt global de l'Estat només servirien per empitjorar la situació, ans al contrari, apostem per la total descentralització de l’Estat Espanyol, que ha de passar per una reducció del nombre de Ministeris a Madrid, per la via d’eliminar duplicitats d’administracions amb les comunitats autònomes, reduint al mateix temps unes despeses innecessàries per culpa del manteniment d’una concepció d’estat arcaica i centralista.

La independència és la única solució per posar fi a la situació de crisi econòmica, política i social que estem vivint als Països Catalans. És l'única manera de que puguem decidir, des del propi territori, i apostant per la igualtat d’oportunitats i la redistribució equitativa dels recursos, com sortir d’aquesta crisi, sense que l’acabin pagant els de sempre, els col·lectius més desafavorits i vulnerables, i no els veritables causant d’aquesta crisi, que fins al moment n’han sortit impunes.

En aquest sentit enviem també un missatge a l’actual President de la Generalitat de Catalunya, emplaçant-lo a que tot i el context de crisi econòmica en la qual ens trobem, no iniciar retallades en l’estat del benestar, i concretament que no plantegi cap tipus de política regressiva en l’atenció sanitària com podria ser el copagament, o el finançament d’escoles concertades que no compleixen els requisits mínims per tal de poder ser finançades amb diners públics.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de les Comarques Gironines continuarem treballant per aconseguir uns Països Catalans, lliures i socialment justos, plantant cara a tot intent centralitzador, o en contra de l’estat del benestar i els drets socials aconseguits fins ara.