< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.12
2007
Les JERC Comarques Gironines impulsen un portal web per demanar uns mitjans de comunicació lliures de pressions polítiques

Arran de les declaracions del portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, les JERC presenten un manifest en un portal web, demanant a la resta de formacions polítiques, que alliberin els mitjans de comunicació de pressions polítiques. Aquesta pàgina web, www.perlallibertatdepremsa.cat, és accessible a tota a societat catalana i permet sumar-se al manifest.
 
Avui dissabte, les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), han presentat la web perlallibertatdepremsa.cat, una iniciativa de la direcció regional per denunciar les declaracions que el passat dimarts va fer Joan Ferrant, portaveu adjunt del PSC al parlament, ha estat exercint. Des de titllar a TV3 d’antigovernamental i acusar-la de discriminació al PSC, fins a declarar que TV3 i Catalunya Ràdio s’havien de «treure la crosta nacionalista», tot passant per la càrrega directa contra personalitats destacades que treballen a la CCRTV.
 
En aquest portal, es presenta un manifest en que es demana el cessament de les pressions polítiques vers els mitjans de comunicació i informació públics i privats del país. També, el mateix manifest declara que no es vol lligar a cap opció política ni ideològica i demana l’adhesió de tota aquella gent que vol demanar amb fermesa el cessament de les pressions socialistes contra la CCRTV.
 
La campanya, d’abast nacional, ha estat presentada avui a la ciutat de Girona per Pol Cruz Corominas, Secretari de Finances de la Federació Regional, davant una cinquantena de militants de les JERC, i ha volgut deixar clar que es presentaven com a catalans i catalanes anònims amb la intenció de fer d’aquell portal un rebuig massiu a les pressions exercides, i alhora que esdevingui un punt de denúncia vers tots els casos de pressió als mitjans que es puguin dur a terme a partir d’ara.
 
Eduard Adrobau, Portaveu de la federació regional ha declarat que «les JERC no ens podíem quedar callades davant aquesta mostra de falta de respecte vers la professionalitat dels mitjans de comunicació», i ha defensat el model de Ràdio i Televisió des del naixement de la CCRTV, un model en català i amb l’ambició de ser els mitjans públics nacionals del nostre país.
 
D’altra banda, Esteve Blanch, secretari d’imatge i comunicació ha declarat que «el senyor Ferran ha fet unes declaracions vergonyoses i crec que, tots els professionals del món de la comunicació mereixen unes disculpes», a la vegada ha expressat «tot el nostre suport per a tots els professionals de la CCRTV que treballen amb el màxim d’objectivitat i que ofereixen un servei públic de gran qualitat».
 
Ara per ara, el professor de dret constitucional de la UPF, Hèctor Lòpez Bofill o el diputat al parlament espanyol, Joan Puig, ja s’han sumat a aquesta iniciativa.