< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.02
2013
Les JERC Comarques Gironines mostrem el nostre rebuig total vers les pràctiques de Fràcking.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya a les Comarques Gironines volem mostrar el nostre total desacord amb les pràctiques de fracturació hidràulica o altrament anomenada “Fracking” i denunciem el rebuig del Congrés espanyol a la seva prohibició amb els vots contraris del Partit Popular, CiU i UpyD.

La fracturació hidràulica és una pràctica que consisteix en injectar aigua amb productes químics dins les roques amb l'objectiu d'alliberar els hidrocarburs que hi ha a dins i utilitzar-los com a font d'energia. És una pràctica que comporta diversos riscos i que està prohibida en diversos països europeus i diversos estats dels Estats Units. Les possibles conseqüències d'aquesta tècnica poden ser devastadores per medi ambient, per la salut de totes i tots, i pel nostre territori. El Fracking pot comportar la contaminació dels aqüífers, d'on traiem una gran part de l'aigua que consumim durant el dia a dia, per altra banda aquesta pràctica també comporta un consum molt elevat d'aigua, a la vegada que pot generar problemes a l'hora de gestionar i tractar els residus que es produeixen. A més a més, a part de conseqüències mediambientals també en trobem d'econòmiques, ja que el Fracking incorre en costos molt elevats, i té una taxa de retorn energètic de les més baixes d'entre la resta de tecnologies fins ara conegudes i utilitzades.

El jovent independentista de les comarques Gironines ens posicionem totalment en contra d'aquest tipus de pràctiques, i creiem que ha arribat l'hora d'avançar cap a un creixement més sostenible. Hem de deixar enrere aquests sistemes que només perjudiquen el nostre entorn, el medi-ambient, i que destrossen el nostre territori. Apostem per seguir treballant cap a les energies renovables, i cap al creixement verd, per així poder continuar evolucionant amb harmonia amb el nostre entorn.

El jovent de les Comarques Gironines avancem amb Esquerra, i els nostres diputats, així com Teresa Jordà també denuncien el perill d'aquestes tecnologies: http://www.youtube.com/watch?v=Mj55YlBiBfo