< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.06
2011
Les JERC Comarques Gironines rebutgen la vista dels Prínceps hereus del franquisme a la ciutat de Girona

El jovent independentista de les Comarques Gironines s’ha mostrat totalment en contra de la visita del Príncep d’avui dimecres, al mateix temps que rebutja qualsevol visita de membres de la família reial a la ciutat de Girona.

El malnomenat Príncep de Girona visitarà durant el dia d’avui la ciutat de Girona, per assistir a una reunió de la Fundació Príncep de Girona, organitzadora del Fòrum Impulsa que es celebra a la mateixa ciutat.

En època de crisi en que s'estan retallant els serveis i necessitats bàsiques per les persones com són ara la sanitat i l'educació, les JERC, més que mai, exigeixen la derogació immediata de la monarquia i de la seva despesa pública.

Per altra banda, des de les JERC es segueix condemnant l’actuació històrica de la monarquia espanyola contra els Països Catalans, plena de sagnants episodis que han oprimit durant més de 300 anys el nostre país. Un motiu més per la seva eliminació i la derogació del seu manteniment públic.

Des de les JERC demanem a les institucions públiques del nostre territori que abandonin qualsevol tipus de col•laboració amb la Fundació Príncep de Girona, i criden al boicot a la visita del Borbó a les nostres terres i als Països Catalans, ja que creuen que el Príncep espanyol no representa de cap manera a les gironines i gironins, ni a les catalanes i catalans.

En aquest sentit, el portaveu de les JERC Comarques Gironines, Pau Presas, ha dit: “En ple S. XXI és il•lògic que institucions imposades per un dictador segueixin existint i estiguin mantingudes pels diners de les catalanes i catalans. És per això, que els hereus imposats pel Franquisme no seran mai benvinguts a Girona ni als Països Catalans”.

És per això, que el jovent independentista de les JERC ha penjat a la façana del seu local al Carrer Ultònia, una pancarta on es pot llegir “Retallem la Monarquia, Fotem-los fora de Girona”.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya seguiran lluitant pel progrés social i el progrés nacional del nostre país, on no es retalli perjudicant als més desafavorits, i es garanteixi la igualtat d'oportunitats. Un país sense caps d'Estat imposats, que avanci al mateix ritme de la seva ciutadania i del global de la societat. Una nació independent, en uns Països Catalans lliures.

Fotem-los fora Fotem-los fora