< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.05
2007
Les JERC deununciaran el cas de la Núria Pòrtules al Congrés de diputats

La diputada gironina Laia Cañigueral preguntarà al Ministre de l’Interior per la situació de la catalana empresonada sota la Llei Antiterrorista des del passat mes de febrer

La diputada per Girona, Laia Cañigueral, portarà avui el cas de Núria Pòrtulas al Congrés dels Diputats amb una pregunta a la sessió de control al Ministre espanyol de l′Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba. Núria Pòrtulas va ser detinguda el febrer passat per presumpta pertinença i/o col·laboració amb una organització anarquista -encara per demostrar-, per la qual cosa se li va aplicar la llei antiterrorista i roman en situació provisional a la presó de Soto del Real, a Madrid. La intervenció de Cañigueral traslladarà la preocupació d′Esquerra i de les JERC per l′estat del cas de la noia de Sarrià de Ter i denunciarà el que el seu Grup parlamentari considera que és un cas desproporcionat, ja que per a Cañigueral "s′ha perdut el sentit comú, perquè s′està tractant Núria Pòrtulas de la mateixa manera que si es tractés d′un perillós terrorista amb delictes de sang. Pòrtulas ja acumula quatre mesos a 650 quilòmetres de distància de casa seva i a l′espera de judici". La intervenció de la diputada de les JERC a Madrid seguirà el que ja indicava la moció presentada el passat mes de març pel grup municipal d′Esquerra a Girona. El grup municipal va denunciar "la manca d′informació que ha tingut la família i la situació d’aïllament en què ha viscut la Núria els primers dies de la seva detenció", i va explicitar el suport del consistori gironí a la família de la detinguda. Així mateix, va exigir "el respecte per la presumpció d’innocència" i va demanar que es posi "final a la situació de presó provisional". També va exigir la "derogació de la Llei antiterrorista i de l′Audiència Nacional espanyola" i "fer arribar aquesta moció al Ministeri de Justícia, al Ministeri d′Interior, a la Fiscalia General de l′Estat, a l′Audiència Nacional, a la Conselleria d′Interior, a la família Pòrtulas Oliveras i a l′advocat de Núria Pòrtulas".

A més, Cañigueral recordarà a Rubalcaba que el maig de 2005 el Ple del Congrés va aprovar una moció d’Esquerra Republicana en la que s’insta el Govern espanyol a incorporar els protocols de prevenció de la tortura proposats per diversos organismes comunitaris com ara la instal·lació de càmeres de seguretat en les comissaries i centres d’internament a fi efecte de prevenir els possibles abusos policials. Cañigueral posarà com a exemple les recents imatges proporcionades pels mateixos Mossos d’Esquadra arran d’una detenció i interrogatori a la comissaria central del Cos a la ciutat de Barcelona.