< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.09
2006
Les JERC donen suport a la vaga de la construcció

La sinistralitat del sector és tot sovint juvenil. Com a organització que té com a objectiu vetllar per la millora de les condicions vitals del jovent, ens trobem especialment còmodes secundant aquesta vaga. Aquesta aturada és convocada per una àmplia majoria sindical i reivindica un canvi de condicions que permeti millorar la seguretat del sector, fet que ha d’implicar una reducció de la sinistralitat. Entenem les demandes com a justes i lògiques començant per la necessitat que els empresaris del sector compleixin amb rigor la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, s’acabi amb l’abús de la subcontractació i s’apliquin les responsabilitats pertinents sobre els culpables reals de la sinistralitat. Considerem inadmissible que l’administració faci els ulls grossos davant els evidents problemes del sector i ens sumem a la reclamació d’un major rigor per part d’ Inspecció de Treball en la seva tasca de vetllar pel compliment de les lleis de prevenció.

També en aquest camp es desvelen ràpidament les mancances de la reforma estatutària i de manera menys visible que en el cas de l’ Aeroport del Prat però no menys important, s’evidencia la necessitat d’un traspàs total de l’ Inspecció de Treball a la Generalitat de Catalunya. La reforma estatutària només inclou el traspàs de la gestió, deixant l’ iniciativa política i la direcció estratègica a mans de l’ Estat Espanyol.

 

Entenem com a necessari que a les subcontractacions sigui d’aplicació el conveni col·lectiu del sector i que es persegueixin pràctiques comunes com l’explotació d’immigrants en situació irregular. Volem que la construcció als Països Catalans entri dintre de la legalitat absoluta, formi en prevenció i doti als seus treballadors dels mitjans necessaris per evitar situacions com l’ actual, ja que en el que portem d’any s’han produït al sector més de 30 accidents mortals i al voltant de 20.000 accidents greus o lleus.

 

Animem als joves de la demarcació de Barcelona a secundar aquesta vaga i reivindiquem la sindicació com a mesura efectiva contra les males pràctiques empresarials i els abusos als que de manera especialment greu ens veiem sotmesos com a col·lectiu especialment desprotegit.


 

Anotacions a la blogsfera independentista sobre aquest tema:

http://danielmallen.blogspot.com/2006/09/histries-tristes-cada-cop-que-la.html

 

construccio-57.jpg construccio-57.jpg