< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.11
2008
Les JERC es reuneixen amb el conseller Huguet per tractar sobre l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior

Ahir dimecres una delegació les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) formada per Gerard Coca, portaveu nacional; Pere Aragonès, diputat al Parlament de Catalunya; Roger Civit, secretari de Moviments Socials, i Jordi Aranda, portaveu de la sectorial d’Educació, es va reunir amb el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, per tractar diversos aspectes entorn a l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (l’EEES), conegut com a Pla Bolonya. La reunió va servir per intercanviar opinions i punts de vista sobre la reforma universitària que està comportant l'aplicació de l’EEES.

Ahir dimecres una delegació les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) formada per Gerard Coca, portaveu nacional; Pere Aragonès, diputat al Parlament de Catalunya; Roger Civit, secretari de Moviments Socials, i Jordi Aranda, portaveu de la sectorial d’Educació, es va reunir amb el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, per tractar diversos aspectes entorn a l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (l’EEES), conegut com a Pla Bolonya.

La reunió va servir per intercanviar opinions i punts de vista sobre la reforma universitària que està comportant l'aplicació de l’EEES. Les JERC van expressar la seva preocupació entorn a diversos aspectes de l'aplicació del Pla Bolonya, que de no ser resolts poden comportar problemàtiques als estudiants, com poden ser l’equiparació de la jornada universitària a la laboral, amb la mancança crònica de beques que sofreix Catalunya o el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament universitari. Van incidir sobretot en la necessitat d’una aplicació pausada i aplicada sempre a favor dels estudiants ja que és importantíssim evitar les ruptures dels plans d’estudi i dels
itineraris curriculars, així com garantir que els estudiants puguin rebre el màxim d'informació sobre els canvis s'hagin de produïr. Aquestes preocupacions van ser recollides i compartides molt
favorablement per part del conseller Huguet. Les JERC són plenament conscients de la necessitat d’una modernització de la universitat per tal que aquesta doni resposta a les necessitats socials així com de la necessitat de convergència universitària amb Europa per trencar l’aïllacionisme universitari practicat pel govern espanyol durant anys, si bé és cert que aquesta oportunitat podria convertir-se en un problema si l'Estat Espanyol segueix centralitzant les decisions importants i retenint el finançament imprescindible per poder dur-ho a terme amb èxit.

Finalment, les JERC van instar la Conselleria a mantenir una actitud dialogant i receptiva amb la comunitat estudiantil per tal d’esdevenir un interlocutor amb els estudiants i establir un canal de comunicació estable i permanent entre el govern de la Generalitat i la comunitat estudiantil.

huguet-jerkis-613.jpg huguet-jerkis-613.jpg