< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.05
2019
Les JERC Figueres aposten per tornar l’Embarraca’t al centre de la ciutat

El passat dissabte 4 de maig, les JERC Figueres van organitzar el tradicional sopar popular per l’Embarraca’t juntament amb un petit acte amb la intervenció del portaveu de la secció local de Figueres, l’Arnau Deu, el candidat de les JERC a Figueres, en Ferran Quintana i la diputada del Jovent Republicà al Parlament, la Rut Ribas

Les primeres paraules de l’acte les va tenir Arnau Deu, anunciant que enguany era la 30ena edició de l’Embarraca’t però que des de fa uns 10 anys que l’Embarraca’t s’està degradant. “Un clar exemple és que abans hi havien més de 20 barraques, és a dir, més de 20 entitats i en aquesta edició només n’hi havien 9. Aquest espai ha deixat de ser un referent per aquestes dates a les comarques gironines i ara el jovent prefereix anar a altres espais”, va comentar.

Les JERC Figueres aposten per moure les barraques cap al centre de la ciutat, on es feia en els primers anys, ja que actualment es troben a les afores. “Es parla molt de que totes les entitats que tenim barraques organitzem un projecte amb els ingressos que tenim, que se’n diu ‘retorn social’, llavors el retorn social que podria fer el propi Embarraca’t amb les entitats que hi estan treballant cada any, podria ser aconseguir aquest desplaçament al centre de la ciutat”, va seguir el portaveu de Figueres.


Per acabar l’Arnau va afirmar que cal obrir un debat per tal de re-pensar el model actual de l’Embarraca’t perquè tot el jovent de la ciutat hi tingui veu i s’hi senti identificat.


El candidat de les JERC a Figueres, Ferran Quintana, va començar recordant que també per Festa Major, les joventuts republicanes segueixen determinades a aconseguir l’alliberament de tots els presos i preses polítiques i exiliades i per l’alliberament social i nacional dels Països Catalans. Va fer crida a que tothom es mobilitzi el 26M, sobretot els joves, ja que en les últimes municipals la participació va ser inferior al 50% i que amb l’arribada de VOX, se’ls ha de frenar perquè dificultaria el govern i seria un problema per la convivència en una ciutat tan diversa culturalment com és Figueres. I per últim va comentar que Figueres necessita una implicació màxima de la gent de les entitats  i associacions perquè “sense un teixit associatiu fort, som una ciutat morta”.


L'última en parlar va ser la diputada del Jovent Republicà, Rut Ribas, que va donar l’enhorabona pels bons resultats d’Esquerra Republicana a Catalunya però sobretot pels resultats a Figueres on va ser la primera força per mil vots de diferència. Va explicar la importància que té la implicació del Jovent Republicà no només al carrer amb les lluites socials, sinó que també a les institucions públiques per tal de donar veu a tot el jovent.

 

Acte polític a la barraca de les JERC Figueres Acte polític a la barraca de les JERC Figueres