< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.04
2015
Les JERC lamentem el canvi de nom de la Càtedra de Joves Emprenedors

Les JERC Comarques Gironines volem expressar la nostra decepció i sumar-nos al rebuig cap al canvi de nom de la Càtedra de Joves Emprenedors per Càtedra Fundació Princesa de Girona, aprovat el passat 26 de març en el Consell de Govern de la Universitat de Girona amb el vot contrari dels estudiants.

Des de les JERC CCGG lamentem que s’hagi aprovat aquest canvi i el que representa ja que és un clar apropament entre la UdG i la Fundació Princesa de Girona. Considerem que la proximitat amb la monarquia espanyola, successora del règim franquista, pagada entre tots, que ha negat drets bàsics com els lingüístics i que a més, ha portat a joves a judici per oposar-se a la seva institució, és oposada amb els valors de l’emprenedoria i del model social que volem.

Tanmateix no neguem que la magnífica feina que fa la càtedra no té relació amb el nom que porti. Ara bé, la demanda expressa de la Fundació Princesa de Girona només implica la voluntat de visibilitzar que fan coses pel jovent. Demanem que deixin d’utilitzar el nom de Girona per a fer propaganda d’una institució inútil, arcaica i imposada com ho és la monarquia.

Creiem que és una mostra d’incoherència amb el fet que el Claustre ja havia aprovat el juliol del 2013 deixar de convidar a membres de la Corona als actes institucionals de la UdG. A més, considerant que el passat juny el Ple de l’Ajuntament de Girona va votar que el títol nobiliari no representa la ciutat, no entenem com és possible que la UdG accepti acords amb una entitat que utilitza un nom il·legítim.

A Girona no tenim ni reis ni princeses! A Girona no tenim ni reis ni princeses!