< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.11
2018
L’olotina Susanna Pagès, escollida membre de la Comissió d’Afers Econòmics i Consellera Nacional per ERC, i el militant de Girona, Nil Baños, Conseller Nacional del Jovent Republicà

El 28è Congrés Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana traça un nou full de ruta per sentenciar l’Estat Espanyol

Aquest cap de setmana les Joventuts d’Esquerra Republicana han celebrat el 28è Congrés Nacional a Vic, ciutat natal de Marta Rovira, la secretària general d’Esquerra Republicana actualment exiliada a Ginebra. En aquest congrés, l'olotina Susanna Pagès ha estat escollida membre de la Comissió d'Afers Econòmics i Consellera Nacional per ERC, mentre que el militant de Girona, Nil Baños, va ser escollit Conseller Nacional del Jovent Republicà.

Durant les jornades, que han concentrat a prop de 500 joves, s’ha aprovat una ponència organitzativa i s’han renovat diferents òrgans com la permanent nacional, encapçalada per Pau Morales, que ha estat reelegit portaveu de l’organització.

En el seu discurs, Morales ha defensat que la incògnita del judici als líders independentistes no serà la sentència sinó com entomarà el cop el moviment independentista i ha assegurat que “els joves farem pagar un preu tan alt per la repressió que serà inassumible per l’Estat espanyol, que mai podrà tornar a dir a ulls del món que és una democràcia”.

L’adjunt a la presidència d’Esquerra Republicana i vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha assistit a la cloenda del Congrés i  s’ha compromès a revertir les retallades en sectors sensibles pel jovent com l’habitatge i les taxes universitàries: “des del Govern plantem cara a la precarietat, treballem per a tothom i ho volem fer encara més amb els pressupostos”, ha afirmat.

La configuració de la nova permanent nacional escollida ha estat:
·         Pau Morales, portaveu nacional
·         Kènia Domènech, secretària d’organització
·         Martí Càlix, secretari de finances i administració
·         Aniol Costa, secretari de comunicació
·         Núria Marín, secretària d’acció estudiantil i sindical
·         Aitor Rivera, secretari de campanyes, activisme i mobilitzacions
·         David Barnet, secretari d’estratègia i formació
·         Emma Soler, secretària de feminismes
·         Ferran Ruz, secretari d’ecologisme
·         Marta Rosique, secretària de cooperació i política internacional
·         Glòria Llobet, presidenta del Consell Nacional
 
El nou full de ruta que proposa el Jovent Republicà

Un dels documents aprovats al 28è Congrés Nacional del Jovent Republicà és una proposta de resolució que exigeix a tots els actors polítics una negociació estratègica per fer efectiva la República així com arribar a acords per construir un mur sòlid antifeixista i antirepressiu davant les vulneracions de drets que vivim.

El document, que va més enllà de la retòrica, planteja els diferents àmbits en què l’independentisme ha d’augmentar la seva força per “per invertir la correlació de forces envers l’Estat i ser capaços de fer valer la voluntat popular”. Aquets fronts són l’augment de les complicitats internacionals, un municipalisme republicà més fort, més  polítiques republicanes a les institucions, una forta presència al carrer i promoure l’afiliació cap a un sindicalisme estudiantil i laboral nacional i de classe.

Els militants de Comarques Gironines, Nil Baños i Susanna Pagès Els militants de Comarques Gironines, Nil Baños i Susanna Pagès