< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.03
2008
Més d'un centenar de persones assisteixen a l'acte de campanya de les JERC a la UdG

Aquest migdia, més d’un centenar de joves han assistit a l’acte central que les JERC Comarques Gironines han organitzat a la Universitat de Girona. La sala de graus de la facultat de dret estava plena escoltant les paraules de la Laia Cañigueral, de Francesc Canet i de Joan Ridao.
 
«Està sobre les nostres mans solucionar els problemes dels joves». Així de concisa ha estat Laia Cañigueral, candidata de les JERC i número tres d’esquerra per Girona a les eleccions a l’estat espanyol. Cañigueral ha explicat la tasca que ha realitzat com a diputada, i aprofitant que es trobava a la universitat ha recordat que «l’estat espanyol té un model de beques ineficaç que crea discriminacions» ja que els catalans només rebem el 10% de les beques, quan la mitjana estatal es situa al 15% i comunitats com ara extremadura superen el 25%. «un dels principals caballs de batalla de les JERC ha estat la reforma de la LOU, i aconseguir un sistema de regulació de beques adequat que no creï discriminacions».
 
Per altra banda, Cañigueral també ha remarcat que «en un moment en que molts s’omplen la boca de la importància de la investigació i la recerca, els investigadors continuen tenint una situació laboral precària». Segons la candidata de les JERC, els investigadors i becaris, durant els dos primers anys no tant sols cotitzen a la seguretat social i tenen excessives dificultats per conciliar la vida familiar amb el treball. «vam aconseguir introduir una moció en que demanàvem que el govern espanyol fes efectives les recomanacions de la Unió Europea sobre contractació de personal investigador».
 
Finalment, Cañigueral ha tancat la seva intervenció recordant que «només esquerra aposta realment per els joves, tenim moltes mostres d’aquesta confiança en les institucions» i ha fet una crida als joves a participar i a dur la «la seva veu» al congrés de diputats de madrid.
 
Canet, per la seva banda ha apel·lat un cop més al vot útil cap a Esquerra per aconseguir l'escó que a la circumscripció de Girona els republicans es disputen amb el PP. Canet ha intentat explicar al centenar d'estudiants que han assistit a la conferència, a través de la llei d'Hondt que regula el sistema electoral, que tant el vot el blanc, com l'abstenció i, fins i tot, el vot als socialistes podria beneficiar el PP, fet que ha titllat de «paradoxa cruel». «Si Esquerra no torna a doblar el PP», com va fer en les generals de 2004, «el PP tornarà a tenir diputat», ha insistit.
 
El candidat independentista per Barcelona Joan Ridao, ha aprofitat la conferència per contestar Carme Chacón, quan va assegurar que «un diputat més o menys d'Esquerra, CiU o ICV no influeix». Ridao ha dit que això és «fals» i que a Girona i a Lleida està «demostrat» que si existeix un vot «inútil i estèril per plantar cara al PP» és precisament el del PSC.
 
Ridao ha aprofitat la coincidència que el líder del PP, Mariano Rajoy, visiti avui també Girona carregar contra ell. Ha tornat a referir-se a la «nena» que el candidat va fer servir en el cara a cara amb Zapatero com la «nena de l'Exorcista» –que en aquesta ocasió ha titllat també com «La novia de Chucky»-, per tota la «bilis i insults» que ha dit durant la campanya. Aprofitant la «ventada» que hi ha aquest dimecres a Girona, Ridao l'ha convidat a abandonar la ciutat amb un «bon vent i barca nova».
El candidat independentista ha fet també una precisió quant a la denúncia que va fer Rajoy al debat televisiu sobre la penalització de 400 euros d'un comerciant per haver retolat la seva botiga en castellà, i no en català. Ridao ha precisat que la llei no obliga a retolar exclusivament en català, sinó a fer-ho «almenys» en català perquè també és «llengua oficial».