< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.11
2017
Olot omple una pancarta d'empremtes liles de solidaritat i reivindicació

Aquest dissabte 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, des de les Jerc Olot vam proposar fer un petit acte a favor de la causa. Se’ns va acudir la idea de realitzar alguna activitat on els olotins i olotines poguessin participar de forma activa i alhora fer-nos visibles per a totes i tots que volguessin unir-se. Així que vam decidir elaborar una pancarta feminista on totes aquelles persones que volguessin ajudar a realitzar-la ho poguessin fer a partir de les seves pròpies mans. 


A partir de les nostres xarxes socials vam fer una crida als ciutadans i ciutadanes d’Olot per tal de reunir-nos tots a les 16h a la Plaça Major de la ciutat. L’objectiu era que amb pintura lila, el color simbòlic feminista, les persones voluntàries havien de pintar-se les mans d’aquest color i estampar-les a la pancarta, d’aquesta manera podríem tenir la nostra pancarta base amb totes les mans liles en ella.
A partir d’una idea fàcil, entretinguda i divertida, podíem tenir una pancarta simbòlica amb l’ajuda dels propis olotins i olotines i alhora conscienciar i fer visible la causa contra la violència de gènere.
 
Així que a les 16h les Jerc Olot ens vam reunir a la plaça major amb la nostra pancarta i la pintura lila i vam animar a tothom que passejava pel centre de la ciutat a participar-hi.La gent, de seguida que els explicàvem en què consistia la nostra activitat i quin era l’objectiu, s’apuntaven encantats.Van participar en l’elaboració de la pancarta tant nens, joves, adults com gent gran i persones de cultures i procedències diferents. Vam tenir més èxit de l’esperat i així vam poder veure que realment la gent d’Olot tenia consciència del que estava passant actualment amb les dones i les agressions físiques i psicològiques que pateixen a diari.

Des de les Jerc Olot volem agrair un cop més a tots i totes els que ens vau participar en el nostre acte feminista, perquè sense tots nosaltres no podríem donar, encara que sigui a partir de petites activitats, veu a totes les dones que no poden i que realment ho necessites. Moltíssimes gràcies!

Una noia deixa la seva emprempta lila a la pancarta. Una noia deixa la seva emprempta lila a la pancarta.