< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.09
2020
Organitza’t i lluita! El Jovent marquem l’inici de curs escolar atípic

Després de sis mesos sense trepitjar les aules, els alumnes d’instituts i universitats van començar el curs acadèmic aquest passat dilluns 14 de setembre. Durant aquests mesos, a causa de la pandèmia de la Covid-19, s’han augmentat les diferències socials entre alumnes i ha augmentat la precarietat i la dificultat per accedir als estudis per una part de la població, fet que ha disminuït les perspectives de futur de l’actual generació.

Aquesta crisi, sumada a la del 2008, no només dificulta l’accés a una educació pública i de qualitat a una gran part de la població sinó que n’augmenta la precarietat. És per això que des del Jovent Republicà de les Comarques Gironines treballem per aconseguir millores socials a través del feminisme, l’ecologisme, la independència, el socialisme i el republicanisme. Animem a l’alumnat d’instituts i universitats a participar en associacions veïnals, caus, esplais i altres organitzacions per tal d’aprendre i cooperar per aconseguir objectius comuns. Estem convençuts i convençudes que només des d’una xarxa de suport mutu podem aconseguir els nostres objectius.

Davant aquesta situació, des del Jovent Republicà de Comarques Gironines vam impulsar la campanya Organitza’t i Lluita, penjant pancartes als instituts i universitats de 7 comarques diferents. Per tant, vam marcar l’inici del curs escolar de ciutats com Girona, Cassà de la Selva, Olot, Banyoles, Llagostera, Salt, Caldes, Roses, Figueres, Castelló, la Bisbal, Torroella de Montgrí, Palafrugell, Palamós, Calonge - Sant Antoni, Castell - Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols o Ripoll, entre d’altres.

Ja hem vist com en diverses situacions se’ns han retallat drets fonamentals en moments excepcionals. No tornarà a passar. Ara, més que mai, és important estar en espais de decisió i estendre lligams de cooperació amb altres persones de l’àmbit de la educació. El Jovent Republicà enviem un missatge clar a l’alumnat que ha viscut l’inici d’aquest curs escolar atípic: Organitza’t i lluita!

Una pancarta del Jovent Republicà a un institut Una pancarta del Jovent Republicà a un institut