< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.12
2012
Per un consum responsable

Des de les JERC Comarques Gironines volem fer una crida a la societat per animar, en especial en aquestes festes, a fer un consum responsable. El jovent independentista considerem important triar correctament els nostres hàbits de consum, ja que creiem fermament que aquests influeixen en els valors i els patrons que adquireix la nostra societat.

Alhora d’escollir les joguines que volem pels nostres infants, cal no deixar-nos emportar per els estereotips que l’actual societat patriarcal ens imposa. Per desgràcia, la diferenciació sexista actual té un pes rellevant a l’educació que des de ben petits rebem. Per això, és del tot necessari eliminar aquestes pautes desiguals i transmetre valors i nous models sense rols de gènere que tractin de manera equilibrada la figura dels dos sexes per així poder oferir a la mainada les mateixes possibilitats d’identificar-se i desenvolupar-se.

Per altra banda, aquest consum responsable va estretament lligat en el lloc on ho realitzem. Des de les JERC Comarques Gironines volem destacar la importància de recolzar el nostre petit comerç i alhora de consumir, fer-ho de manera responsable i sostenible amb els productes que ens ofereix el comerç de proximitat.

Per últim, no volem deixar la nostra llengua al marge i és per això que considerem important fixar-nos en quins productes tenen l’etiquetatge en català.

Canviar i millorar els nostres hàbits ens permetrà construir una societat més justa, igualitària, cohesionada i lliure.