< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.08
2019
Prou ocupació, l'estany és de totes!

El Jovent Republicà del Pla de l'Estany som una organització política, juvenil, d’esquerres, feminista i ecologista. Tot i la nostra joventut, el compromís que tenim per la nostra comarca és gran, tant com si portéssim anys militant en qualsevol partit municipal. Per aquesta raó, amb les obres iniciades a principis d’agost per part del Club Natació Banyoles i l’ocupació d’un altre tros d’estany, cedit pel mateix equip de govern de l’ajuntament de la ciutat, no ens hem pogut estar de reaccionar davant el que creiem que és una vulneració dels drets i de l’espai públic.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana ens oposem, frontalment, al que creiem que és un abús per part de les institucions cap a la ciutadania. Denunciem la destrucció d’un espai comunal del qual cada banyolí n’és propietari i que cada cop amb menys vergonya és ocupat, sense miraments, a la ciutadania. Demanem a l’equip de govern actual de JuntsxCatalunya i a en Miquel Noguer que deixin de governar pels seus amics i que pensin en tots els banyolins i banyolines. Entenem que aquest moviment és un joc de favors i, per tant, estem davant d’un robatori encobert a la ciutadania. 

El projecte va ser tirat endavant l’any 2015 tot i no preguntar-ho a la ciutadania i tenir la meitat dels vots de la població en contra. Nosaltres seguirem persistint i reivindicant que l’Estany és de totes i que cap associació ni cap partit polític tenen dret a fer-lo servir de mercaderia. Animem a tothom a sortir al carrer, a reivindicar que l’estany és de totes. No permetrem que ens ocupin un bé comunal pels interessos d’uns quants i els seus amics.

Podeu consultar més informació a:
Diari de Girona
El Punt Avui
Pla de l'Estany Digital

Pancarta de protesta del Jovent Republicà del Pla de l'Estany Pancarta de protesta del Jovent Republicà del Pla de l'Estany