< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.07
2012
PROU RETALLADES, PER UNA VIDA DIGNA, DIEM NO A L’ATEMPTAT CONTRA LA DEMOCRÀCIA I L’ESTAT DEL BENESTAR

Les JERC Comarques Gironines, mostrem el nostre total desacord amb les mesures presentades pel president de l’Estat Espanyol i fem una crida a tota la ciutadana a mostrar un rebuig frontal vers aquestes reformes. Reformes que condemnen a la pobresa i asfíxia de tots els ciutadans de l’estat espanyol i de manera encara més agreujada als ciutadans dels Països Catalans. Mesures que lluny de crear llocs de treball i fomentar el creixement econòmic aboquen a escenaris molt més pròxims a la llei de la jungla, on només els més poderosos poden gaudir d’una vida digna. Per això convoquem a totes i tots els ciutadans a la manifestació que s'ha convocat el proper dijous 19 de setembre a 2/4 de 8 del vespre a la plaça Independència
.
La pujada de l’IVA del 18% al 21%, torna a ser una estocada de mort a la fiscalitat progressiva. La crisi la tornaran a pagar les classes mitjanes i el conjunt dels consumidors, i no els veritables culpables. A part, contribuirà negativament a tots aquells negocis, que actualment ja tenen uns comptes difícils de quadrar, que per evitar augmentar els preus, assumiran l’augment d’aquest impost, mermant encara més les finances i balanços de moltes petites i mitjanes empreses.
Amb la reducció de la prestació d’atur, el PP demostra que no té cap intenció de que l’Estat Espanyol es faci càrrec d’aquelles persones que han perdut la feina, i sumat a les retallades als serveis d’ocupació es condemna a totes aquelles persones que han perdut el seu lloc de treball.
Que el PP no pensa amb les persones més desvalgudes no és res de nou; així ho ha demostrat paral·lelament la Ministra Ana Mato, anunciant el gradual procés de desmantellament de la llei de la dependència i la reducció de prestacions d’ajuda a tots aquells amb persones dependents al seu càrrec.
Ho demostra igualment, quan torna a posar sobre la taula noves demores sobre l’edat de jubilació, i reducció de les pensions, amb les que els principals afectats tornem a ser la majoria dels ciutadans i les classes populars, sense opció o amb moltes dificultats per poder accedir a programes de pensions privats, i altres serveis bàsics com la sanitat o l’educació de qualitat.
El Partit Popular, i els lobbies de pressió empresarial neoliberals, no es queden aquí. A part de tornar a retallar els sous dels treballadors públics, anuncien el tancament o remodelació de diverses empreses públiques, creant així més atur.
Per altra banda, plantegen la recentralització de serveis en les diputacions, mesura totalment antidemocràtica ja que els representants polítics de les diputacions no són elegits democràticament pel poble. A més, han anunciat la supervisió dels comptes municipals per part de funcionaris de caràcter estatal, dilapidant l’autonomia financera dels diversos municipis catalans, que passaran a ser gestionats econòmicament des de Madrid.
Cal remarcar que tot el conjunt de retallades venen acompanyades per una sèrie de mesures neoliberals, en les quals el Partit Popular paga els seus deutes amb les gran empreses nacionals, liberalitzant sectors com el transport i l’energètic, al mateix temps que amplia horaris comercials, fet que beneficiarà únicament les grans superfícies comercials.
Davant de tot això les JERC volem fer una crida a la mobilització ciutadana per mostrar el nostre rebuig vers aquest assassinat de la democràcia i de l’estat del benestar. Amb aquest seguit de mesures que només generen més pobresa, més desigualtats socials i més beneficis per les grans empreses espanyoles.
És mentida que no hi hagi cap altre opció, ja que aquestes són unes reformes ideològiques, que segueixen les línies i peticions fetes per les patronals i els grans oligarques financers.

Les JERC, creiem que existeixen alternatives per les quals lluitar, en pro de la defensa dels nostres llocs de treball i d’unes condicions de vida dignes, dins d’una societat socialment justa:
-Cal implementar de manera immediata mesures de fiscalitat progressiva: Qui més tingui que més contribueixi en l’estat del benestar. D'aquesta manera. exigim l’eliminació immediata de les exempcions fiscals a les grans empreses, i l’eliminació de les SICAV. Reclamant així una intensificació de la lluita contra el frau fiscal, i un augment de la duresa de les penes a aquelles persones culpables de defraudar la hisenda pública, o culpables de malversació de fons públics.
A més pel que fa al sistema bancari, reclamem la nacionalització sense pagament d'indemnitzacions als propietaris i gestors de tots els bancs i caixes intervinguts, garantint els estalvis i dipòsits de la població, liquidant aquelles institucions que no siguin viables. Al mateix temps que es duu a terme una depuració de responsabilitats dels gestors d’aquestes entitats i dels responsables del Banc Central Espanyol, culpables de no haver auditat correctament aquestes entitats.
-Davant del greu problema de l’atur, s'ha posat en evidència que els serveis d’ocupació i els cursos formatius oferts per aquests no serveixen per tornar reinserir els ciutadans en situació d’atur al mercat laboral. Des de les JERC proposem una remodelació a fons de les polítiques de reinserció laboral i de les entitats que ho gestionen, començant per l’eliminació de les ETT’s i impedint que aquestes gestionin cap mena de responsabilitat que correspon a l’estat. Cal un gran esforç inversor, i no precisament amb cursets de pacotilla per cobrar la prestació, sino amb una formació de qualitat i a mida de cada persona en situació d’atur. Sent així la única manera per poder crear un estat del benestar amb unes bases sòlides i no basades en bombolles especulatives.
-Les JERC estem totalment d’acord en l’aprimament de l’administració pública, en tant que actualment hi existeixen duplicitats, sempre per aconseguir una millor eficiència i el millor servei per als ciutadans. Per una raó tant simple com que una persona encarregada de gestionar un servei públic a Catalunya, el pot oferir un millor i més ajustat a les necessitats de la ciutadania si és gestionat des del mateix territori que 600 quilòmetres lluny des d’un despatx de Madrid. És per aquest motiu que demanem que els ministeris de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Índústria, Cultura, Justícia, Interior, Educació, Cultura i Esport, Treball i Seguretat Social, i Defensa, siguin eliminats o reduïts a la mínima expressió de la necessària coordinació dins l’estat autonòmic. Al mateix temps les JERC proposem 2 grans reformes en aquest sentit, l’eliminació de la cambra alta, el Senat Espanyol, entenen que tal i com està actualment configurada no serveix per absolutament res. L’eliminació del concordat que l'Estat Espanyol té amb l’Esglèsia Catòlica, l’eliminació de tota la prestació i totes les despeses destinades a la Casa Reial Espanyola, i la reducció a la mínima expressió de la despesa militar i de defensa.
-Finalment, per fer front a la imparable pujada del preu de les energies, i al canvi climàtic, les JERC apostem per la inversió en la revolució verda del model de producció d’energia i de consum actuals, deixant de dependre d’una vegada per totes dels combustibles fòssils, possibilitant així una gran inversió en noves plantes de producció d’energies renovables.

Tot i així les JERC volem posar de manifest, que la pitjor opció de totes, la que ens arrossegarà constantment a més retallades, més pobresa i més desigualtat, no és cap altra que la de seguir dins l’Estat Espanyol, governat per oligarquies empresarials i financeres, que no tenen cap altre preocupació que la dels beneficis i dividends propis.
Com a ciutadans dels Països Catalans cal que iniciem el més aviat possible, el nostre procés, ara ja imparable, d’emancipació nacional, per tal de poder aconseguir una vida digna, i viure en una societat justa i igualitària. 

mani 19J mani 19J