< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.03
2006
Resposta de les JERC Girona a les acusacions de Ciutadans

En referència a les acusacions que han fet de nosaltres L’agrupació de Girona de Ciutadans tenim varies coses a dir:

En Primer lloc creiem que el partit polític que intenta fer una difamació de tal magnitud es defineixen ells mateixos, per darrera vegada ciutadans queda com un partit polític poc seriós i amb un afany de persecució al catalanisme que queda patent en aquest article que han publicat. Des de la nostra opinió “són gent estranya a la nostra societat, inadaptats”. 

En la nostra defensa cal dir, que nosaltres tenim una ideologia d’esquerres, d’arrel republicana i si, som independentistes catalans, i si per aquets motius no entrem en la Constitució Espanyola doncs és veritat, però una cosa és que no creiem en la Constitució Espanyola, i l’altra és que no l’acceptem encara que sigui per imperatiu legal. Ara, no sabem si és més greu no reconèixer la Constitució Espanyola o no veure veure la realitat que ens envolta.

Ens diuen que som antidemocràtics, menys democràtics són ells que nosaltres, sempre hem utilitzat les vies democràtiques per aconseguir els nostres objectius, així surt en els nostres estatuts i així seguirà, és més som els primers d’intentar difondre aquest missatge entre els joves i les joves dels països catalans. Si volen  els hi obrim les portes perquè participin de les nostres xerrades formatives, potser els hi convindria aprendre que fer demagògia es molt poc productiu.  

Pel que fa a la Implantació a la ciutat: formem part de la ciutat, i estem presents arreu. Realitzem xerrades, debats, cursos de formació, i evidentment actes reivindicatius reclamant allò que ens pertoca.

Pel que fa als “mitjans violents per a la consecució dels seus fins”: no hi tenim res a dir, nosaltres mai hem utilitzat la violència per aconseguir els nostres fins, és més sempre defensem la via democràtica i la no violència, sinó que ens demostrin el contrari.

Pel que fa a promoure actes de racisme cultural: quan ens posin un exemple de tal actitud potser opinarem, potser qui té un problema de racisme cultural son els propis C’s, no en deuen fer prou en presentar iniciatives per intentar desimplantar l’ensenyament en la nostra llengua, la catalana, sinó que ara es dediquen a demanar que s’il·legalitzin  les entitats que defensen el territori i la cultura catalana com som les JERC Girona.

Igual que ells demanen, nosaltres també demanem: que tal com diu aquesta agrupació utilitzi els seus criteris democràtics, si és que en tenen, per titllar a altres i es mirin a ells mateixos, a veure qui és racista, culturalment parlant, qui realitza actes vandàlics en contra la cultura catalana i qui és més feixista.

 

Finalment, Nosaltres no demanem la seva il·legalització, a diferència de vostès, perquè seria com demanar la il·legalització dels “extraterrestres”.