< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.06
2018
"Sigueu realistes, demaneu l'impossible": a Caldes de Malavella recordem el Maig del 68

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Caldes de Malavella hem dut a terme, durant els mesos de maig i juny, la campanya "Sigueu realistes, demaneu l'impossible". Seguint aquesta consigna, una vaga estudiantil va agitar la societat francesa de dalt a baix, va acabar amb el govern ranci i desfasat que hi havia i, de passada, va fer sorgir altres manifestacions a la resta d'Europa. Estem parlant del famós Maig del 68, que es va veure emmarcat en unes dècades de grans moviments socials arreu del món. Mentrestant, però, a casa nostra i dins l'estat franquista se seguia en el silenci més absolut, amb la oposició al règim obligada a sobreviure en la clandestinitat.

 

Ja que sembla que hem tornat a aquells anys de dictadura i de transició i per commemorar el seu 50è aniversari el Jovent Republicà de Caldes de Malavella vam tenir la iniciativa de dissenyar fins a 7 cartells amb algunes de les frases que van ser pintades a les parets de París durant aquell mes de revolta. Són lemes que segueixen sent molt actuals, i més en aquests moments convulsos que viu el nostre país. Temes com la llibertat d'expressió, l'alliberament sexual, el coneixement i la cultura o l'esperit revolucionari van ser els que vam escollir per difondre.

 
Si us ha picat la curiositat i teniu ganes de veure'ls podeu trobar-los penjats pel nostre poble i al nostre compte d'instagram: @joventcaldesmal
 
Us animem també a saber més d'aquests fets, us deixem un parell de referències que us poden ser molt útils per començar, però sempre podreu trobar més informació dirigint-vos a la meravellosa xarxa de biblioteques públiques.
 
 

Cartell de la campanya Cartell de la campanya "Sigueu realistes, demaneu l'impossible"