< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.07
2020
Solidaritat amb l'Ayoub

Amb aquest comunicat, el Jovent Republicà de Caldes de Malavella volem posar sobre la taula el mal tracte que reben les persones migrades i racialitzades per part de les institucions i de la ciutadania. Existeix, i passa al costat de casa més sovint del que ens pensem.

El passat 1 de juliol l'Ayoub va ser detingut a Caldes, acusat d'atac a l'autoritat. Des de llavors han corregut rumors i comentaris vexatoris per la seva condició de persona migrada. L'Ayoub s'ha trobat en una situació de detenció abusiva i ha estat víctima de situacions denigrants.

Hem de ser conscients del racisme institucionalitzat que travessa els sistemes policial i jurídic, amb una Llei d'Estrangeria que criminalitza sistemàticament les persones migrades i que dificulta la regularització de la seva situació. Les persones joves que arriben soles, lluny de la seva família, es troben amb tota mena d'impediments per poder trobar casa, feina i poder estabilitzar la seva vida. Els cossos de seguretat han de tenir en compte totes aquestes circumstàncies i no caure en prejudicis. Com a societat també hem de donar suport als col·lectius en situació de vulnerabilitat, denunciant les injustícies en què es puguin trobar.

Per tot això, des de Jovent Republicà de Caldes de Malavella demanem que s'aclareixi la detenció de l'Ayoub i que s'expliquin els fets sense estigmatitzar-lo. Demanem que es compleixi la moció antiracista aprovada al Ple Municipal del passat mes de gener i que es formi al cos de Policia Local en l'antiracisme. Necessitem una posició clara i inequívoca de les institucions i dels cossos de seguretat de Caldes de Malavella contra el racisme i tot tipus de discriminació.

Concentració antiracista celebrada el 20 de juny a Girona Concentració antiracista celebrada el 20 de juny a Girona