< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.01
2008
Una delegació de les JERC, encapçalada per gironins, triunfa a Bolivia

Una delegació de joves de les JERC, encapcalada per Marc Puig, de Blanes i secretari de relacions internacionals, i Laia Cañigueral, de Cassà de la Selva, diputada i secretaria regional de política institucional, han viatjat a Bolívia per formar joves dirigents de les Joventuts del Movimiento al Socialismo-Instrumento Político para la Soberanía de los Pueblos, la força del president Evo Morales.

En espera que les joventuts del partit de Morales puguin desplaçar-se a Barcelona, les JERC van anar a Bolívia a conèixer de primera mà la política boliviana. Així, entre d'altres activitats, van visitar el Parlament i es van reunir amb un dels principals líders del MAS, David Herrada. Els quatre membres de les joventuts d'Esquerra també van manifestar el seu suport explícit al projecte de nacionalització de les reserves d'hidrocarburs que ha engegat Morales i es van reunir amb el director nacional de Joventut del govern bolivià. Amb Juan Carlos Alarcón, precisament, van acostar-se a les polítiques de joventut que impulsa el MAS i les van contrastar amb les que desenvolupa l'executiu català.

Les JERC, a més, van aprofundir en les activitats que desenvolupa la Federación Nacional de Mujeres Campesinas Indígenas Originarias de Bolívia, Bartolina Sisa, que formen dones camperoles. Aquesta entitat treballa per afavorir la participació de les indígenes en la presa de decisions polítiques. Són, de fet, un dels moviments que aglutina el complex MAS-IPSP.

L'espectació que va provocar la visita des joves independentistes al país andí, va probocar que fins i tots els mitjans de comunicació en fessin ressió de la visita, i tots els butlletins noticiaris de les televisions del país van obrir la edició amb la noticia de la presencia de les JERC al país.

> Video de la noticia de la presencia de les JERC a la televisió boliviana
> Més informació www.jerc.cat