< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.06
2020
Virtualfest: desconfinem la cultura del Pla de l'Estany!

El passat 6 de juny el Jovent Republicà del Pla de l’estany vam desconfinar les ganes de festa i vam fer realitat el “VIRTUALFEST”!!
Fa només un anyet, la SL del Pla de l’Estany començava el que seria l’any amb més activitat com a organització a la nostra comarca. Hem fet accions, campanyes i hem anat fent pinya entre la militància. La SL ha crescut i també ens hem donat a conèixer en unes contrades on, fins fa dos dies se’ns coneixia com “els joves d’ERC”.

Per celebrar aquest any magnífic i sobretot per les ganes nostres i de molta gent, vam decidir engegar alguna manera de celebrar en condicions el nostre any amb més activitat. Es va pensar en sortejos, en formacions,... però al final vam optar per el que com a organització és puntal en nosaltres, l’Acampada Jove. Si l’Acampada havia pogut fer concerts online, nosaltres faríem el mateix, però sobretot posant èmfasi en la cultura local. Per tant, va sortir la idea de ser l’altaveu dels artistes de la nostra comarca. La cosa no era fàcil. A vegades ser les joventuts d’un partit polític causa problemes a l’hora de parlar amb segons qui, i sobretot en comarques petites, però aquesta vegada va ser diferent. Totes les persones que es van voler apuntar van fer-ho amb moltes ganes, posant temps personal i sobretot oferint el millor de cadascú.

Vam començar, amb “Micos i Koalas” i “Pla B”, que s’havien presentat al Destaca’t i que per culpa de la pandèmia, no havien pogut participar. Vam creure que era la millor idea, després de les ganes que havíem dipositat tots en la edició d’enguany. També vam comptar amb la presència de grups com “Morgat Morgat”, “La Moral Distreta” i “Germà Negre”, que van posar el punt final als concerts amb cançons com “Pits i Collons”. També va col·laborar en Daura, reconegut cantautor afrobanyolí. També hi va haver espai per els missatges polítics, una de les parts que ens defineix com a organització. La nostra diputada al congreso, la Marta Rosique juntament amb la Montse Bassa o la consellera Teresa Jordà van participar amb petites intervencions entre grup i grup. Vam sortejar camisetes de l’edició anterior de l’acampada amb l’slogan “canviem la història”.

En definitiva, com a secció local vam demostrar que la militància unida pot culminar projectes com aquests. Tot hi ser una Secció Local petita hem demostrat que si hi ha ganes i compromís, les coses poden sortir més bé que mai.

Actuació de Germà Negre al Virtualfest Actuació de Germà Negre al Virtualfest