< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

25.11
2015
25N, #diguesNO!

Una vegada més el 25 de novembre, dia Internacional  per a l’eliminació de la violència envers les dones, les JERC sortirem al carrer per mostrar una tolerància zero a la violència que pateixen les dones. És però una lluita que no hem d’abandonar cap dia de l’any, ja que si volem acabar amb ella hi hem de treballar des de tots els àmbits i nivells.

Cal posar l’accent entre les persones més joves, hi ha estudis recents que constaten que la violència està creixen entre el col·lectiu jove. Són les menors de 20 anys les que pateixen més agressions sexuals i un 23,3% de les noies entre 13 i 18 anys asseguren haver estat aïllades per part de les seves parelles.

Hem de recordar que no només existeix la violència física, la violència psicològica és la que es dona amb més freqüència  i també ens trobem amb violència econòmica o els micromasclismes que tots ells són formes d’expressió de la violència masclista que sovint no són visibles a primera vista i per tant són encara més difícils d’atacar. També la violència masclista es troba la situada en l’àmbit sociocomunitari, com per exemple la mutilació genital femenina, la violència derivada de conflictes armats o violència contra els drets sexuals i reproductius de les dones.

En el que va d’any són 33 les víctimes que han estat assassinades en mans de les seves parelles o exparelles un nombre molt elevat de dones, companyes, amigues, veïnes, dones que han perdut la vida a causa de la violència masclista.

En la República catalana que les Joventuts d’Esquerra Republicana volem viure no permetrem que les dones siguem una xifra, un titular de premsa una simple dada, serem dones amb tots els drets, dones lliures.

És evident que ens queda molta feina per fer, però també ens queden moltes ganes de lluita. Per totes aquestes raons i moltes més que trasbalsen el dia a dia de la dona i per posar fi a aquesta xacra social, #diguesNO!

.
  • Carla Masmiquel Suñer
  • Secretària de la Dona i Moviments Socials JERC CCGG
  • 04/10/2023
  • t: @
  • b: