< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

15.05
2023
Aniol Vinyoles: "Vull que tots els joves se sentin cridats per ser partícips de totes les polítiques que s’impulsin des de l’Ajuntament"

Vinyoles, candidat del Jovent Republicà a Llagostera, ens parla del projecte que impulsarà des de la regidoria de Joventut a l'Ajuntament de Llagostera

Per quin motiu has decidit implicar-te en la candidatura d’Esquerra Llagostera?

 

Des de ben petit, a casa meva he vist que per fer poble i per millorar el poble t’has d’implicar en tot el que es pugui i jo he sigut sempre una persona molt implicada a les entitats del meu poble i a tots els llocs que he pogut col·laborar. I des del 2018 que estic implicat en el projecte d’ERC per Llagostera, i també en el del Jovent Republicà. Quan el cap de llista Eduard Díaz em va proposar d’anar de número 5 a la llista, primer em va fer una mica de respecte, però de seguida vaig agafar aquest repte amb el màxim honor i la màxima responsabilitat: poder representar tota la gent del municipi, sobretot el jovent, des d’un dels llocs més importants del poble, com és l’Ajuntament. D’aquesta manera, podré ser útil des del consistori, des del lloc de responsabilitat on es poden prendre decisions que afectaran tot el jovent del municipi, i també tota la gent que hi viu. 

 

Quines polítiques de joventut creus que fan falta a Llagostera?

 

En aquesta darrera legislatura, que ERC ha estat al capdavant de la regidoria de Joventut, s’ha avançat molt i s’ha fet molta feina, però, al final, també s’ha de continuar treballant i s’ha de ser ambiciós per poder arribar a bon port. Tenim moltes propostes perquè s’ha fet un programa pensat per a tota la gent del municipi i, sobretot, en els joves perquè som el present. Totes les propostes, tant d’Educació com de Cultura o de Medi Ambient, ens afecten directament als joves, però també proposem mesures específiques com per exemple la promoció d’habitatge social. També presentem l’acompanyament laboral a tots els joves del municipi i oferim formacions personalitzades i orientació laboral. Volem crear una nova brigada jove i obrir els espais d’estudi per a tots els joves que ho necessitin en èpoques d’exàmens. També implementarem una tarifa jove per a tota la programació cultural que es dugui a terme en el municipi. Aquestes són les propostes més adreçades a Joventut i pensades per a tot el municipi, amb tota la seva gent on els joves es poden sentir representats amb cada una de les propostes que presentem des d’ERC i Jovent Republicà de Llagostera. Si soc el proper regidor de Joventut, vull ser proper, vull que tots els joves se sentin cridats per ser partícips de totes les polítiques que s’impulsin des de l’Ajuntament, especialment les de Joventut.

 

Quin lligam tens amb Llagostera?

 

Com dic sempre, Llagostera és el lloc de la meva vida, és on he nascut. Des que tinc consciència, soc llagosterenc i el lligam que hi tinc és total: des de la família, els amics, la infantesa, l’adolescència, la joventut, i per això també m’he implicat en el projecte d’ERC Llagostera, perquè el que sento per Llagostera ho pugui sentir tothom i que tothom es pugui sentir orgullós del poble que som i del poble que serem en el futur.

 

Creus que les persones de la teva generació estan prou implicades en política?

 

La veritat és que no. I moltes vegades quan saben que un jove de 21 anys saben que va a les llistes d’ERC o que pot entrar en un Ajuntament et miren amb cara de «què estàs fent!», però, al final, com defenso sempre, molta gent ens diu que som el futur, però no, som el futur perquè actualment som el present. I si volem fer que les coses passin, hi hem de ser, a l’Ajuntament i a tots els llocs on es prenen les decisions. L’Ajuntament és el primer pas per poder avançar en polítiques de joventut i poder fer avançar el municipi

 

Com t’agradaria que fos la Llagostera del futur?

 

La Llagostera del futur m’agradaria que fos amable, que pensi en totes les persones que hi viuen, que sigui respectuosa amb el medi ambient, que estimi el català, que treballi per la República Catalana, que sigui un poble acollidor, que pensi sempre endavant i que escolti a tothom, als joves i a tota la gent del municipi per poder avançar amb el futur que volem.

#LaForçaDelJovent #SomLaTevaVeu

Aniol Vinyoles
  • Aniol Vinyoles
  • Candidat del Jovent Republicà a les llistes d'ERC Llagostera
  • 28/05/2024
  • t: @@aniolvinyoles
  • b: