< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

17.11
2012
Ara és la nostra: l'independentisme d'esquerres!

Després d’anys, hi ha qui fins i tot diu segles, però com a mínim a Esquerra Republicana i les JERC més de 80 anys de treball incansable i ininterromput, hem arribat a una cruïlla, a un punt de no retorn en el camí de la història del nostre poble.


La cruïlla per la qual sempre hem estat treballant de cop sense que ningú esperés arribar-hi tant aviat ha aparegut al nostre horitzó.

Tampoc podem oblidar que si aquesta cruïlla ha aparegut, no ha estat per casualitat, s’han hagut de crear les condicions necessàries perquè aquesta, en el moment adequat pogués aparèixer. I per crear aquestes condicions hem hagut de fer molts passos, i d’entre aquests passos, segurament, cal ser autocrítics, alguns hauran estat més o menys encertats.

Però com diu el company Joan Tardà, “les esquerres només avancem reconeixent i corregint els nostres errors, i tenint clars els nostres encerts, però mai renegant d’allò que hem fet”.

Les JERC i Esquerra Republicana de Catalunya, treballem i hem treballat, i en bona mesura crec que hem estat un element indispensable, com tants d’altres, per arribar on hem arribat.

Però ara el poble de Catalunya, si ja hem arribat fins aquí, no ens podem permetre mirar enrere, ni perdre el temps ni encara menys voler retrocedir.
Les situacions com l’actual, hem de ser conscients que són conjunturals, i que només es produeixen aquestes oportunitats un cop cada molts anys, però tots nosaltres tenim la sort i la desgràcia de viure en aquest moment.

Ara és la nostra hora! Ara és l’hora en que podem fer un pas endavant, construir un nou país independent, però un nou país just i per tothom.

Un país pels estudiants, perquè tots puguin estudiar amb condicions, un país de joves amb oportunitats, un país de treballadors amb sous i condicions laborals dignes, un país que es faci càrrec d’aquelles persones amb problemes tant d’índole econòmica com social, un país per tu, un país per mi, un país per tots nosaltres, que ens ofereixi i ens garanteixi allò necessari per tenir una vida digna.

La independència no és la solució última ni final als nostres problemes, però amb la independència els nostres problemes els podrem resoldre nosaltres i a la nostra manera, amb solucions adequades, pensades, i preparades per el nostre territori més proper.

Si ara hi ha una majoria social a favor de proclamar la independència del nostre país, també cal tenir en compte que la correlació de forces que sorgeixi de les properes eleccions serà determinant, alhora de definir el nou país que volem.

Per tant depèn de totes i cadascun de nosaltres decidir, si volem donar la confiança per construir i definir el nostre futur país, únicament a l’ala dreta del sistema polític català, o tanmateix si apostem per donar un paper decisiu a Esquerra Republicana de Catalunya, que garantirà que el progrés social i el progrés nacional del nostre país, són dues cares de la mateixa moneda.

Només Esquerra Republicana de Catalunya, pot garantir que tots els vots que rebi serviran per representar l’independentisme d’esquerres al Parlament de Catalunya, i com més forta sigui, ara o en un futur estarem en millors condicions per poder plantejar l’alternativa necessària de govern a Convergència i Unió.

Esquerra Republicana i les JERC, ho demostrem a molts municipis i allà on governem: a més de treballar per un país lliure, sabem el país que volem:

Volem un República Catalana, on els propietaris de l’estat siguin les persones, i no bancs, caixes, o cap mena de clientelisme polític.

Una República Catalana, radicalment democràtica, amb una administració adaptada al territori, amb llistes obertes desbloquejades dins un sistema polític que permeti que tota la gent que es vulgui presentar pugui fer-ho, i que no quedi només en mans de qui tingui diners per poder pagar-se una campanya electoral. Una democràcia més participativa, amb consultes vinculants d’aquelles temes en que totes i tots nosaltres hi haguem de decidir.

Una República de gestor públics i funcionaris eficients, amb un control exhaustiu i implacable davant de qualsevol tipus de corrupció o frau.

Una República que preservi i garanteixi els serveis públics de qualitat i per tothom, i construïda sobre els valors de la justícia social i la igualtat d’oportunitats.

Una República per tothom.

Les JERC i Esquerra Republicana de Catalunya estem convençuts que el país que volem i que he esbossat anteriorment, és compartit per la gran majoria de la societat catalana, i per això diem que ara és la nostra, ara és el moment per poder aconseguir el que volem.

Tenim clar que volem un país lliure, i tenim clar el país que volem fer, i tot això només ho podrem fer, si el dia 25 de novembre tu poses la butlleta d’Esquerra Republicana de Catalunya – Catalunya Sí dins l’urna.

Pau Presas
  • Pau Presas Bertran
  • 03/10/2023
  • t: @
  • b: