< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

07.11
2011
Avançar per decidir

La vida política està plena de personatges que cada quatre anys, s’omplen la boca parlant de futur, i automàticament hi afegeixen el substantiu “ JOVE “ per arrodonir el missatge i engalanar una frase que pretén ser aplaudida per tots aquells i aquelles que tenen menys de 25 anys. Resulta, però, que aquesta premissa cau a bocins quan una gran majoria d’aquests éssers denominats joves estan summament indignats, independentment de que postulin o militin en el moviment del 15M.
 

Els joves d’aquest país, igual que els més grans, no són només el futur, són radicalment el present de la nostra societat. Són els qui més que ningú volen, de fet volem, canviar les coses.

Vaig néixer en plena democràcia i malgrat que el dictador morís tres anys després que jo arribés al món, he conegut, a través dels seus màxims dirigents, la política “democràtica” de l’Estat espanyol i la seva relació amb el meu país. He comprovat com tot allò que presumptament érem; un país competitiu, emprenedor, potent i ambiciós culturalment, un país amb oportunitats i reptes, ha esdevingut una trista i relegada comunitat autònoma més de la denominada España Plural.

Ha arribat l’hora i el moment de dir prou, de despertar consciències i canalitzat el descontentament en una nova manera de fer i en un nou horitzó: L’estat propi.

Els joves gironins hem de ser l’exemple d’aquest canvi radical i alhora demòcrata que necessita el nostre país i les nostres comarques, un viratge que hem de fer fomentant la nostra acció política en el republicanisme; lluitant per les llibertats i assolint justícia social, llibertat nacional i democràcia.

La nova ERC al costat de la resta de la coalició, Regrupament i la Plataforma Catalunya Sí, i colze a colze amb les JERC, som l'única veu que fa el que diu i diu el que fa, som els únics que volem canviar per millorar, que volem avançar per decidir. Els únics que aspirem a ser un país normal, un país que deixi de cobrar peatges, que deixi de patir l’espoli fiscal al que estem sotmesos; un país que racionalitzi les seves infraestructures i que estiguin al servei de les empreses ; un país que pugui escollir i decidir el seu demà; un país amb oportunitats pels nostres joves i amb beques pels estudiants; un país que no gasti, com l’estat espanyol, 52 M d’euros/dia en despesa militar, …en definitiva un país per visqui dignament.

Aquest proper 20N ens hi juguem molt. La resta de formacions polítiques, es diguin catalanes o no, aniran a Madrid a fer política, a fer, la seva política. Nosaltres hem de ser-hi per fer la nostra, perquè és evident que si no hi som, ells ens la faran per nosaltres i això ja ho estem patint fa anys.

Us brindem aquesta eina, l'única que tenim per fer força i fer-nos escoltar, per sumar i aglutinar les veus de la societat civil que vol i que proclama un futur millor i un Estat propi pel present dels joves i pel futur de tots.

Nosaltres som els qui volem tallar amb Espanya perquè no volem que esmicoli allò que estimem i defensem: els Països Catalans.

Afegeix-t’hi!!!!

Teresa Jordà
  • Teresa Jordà
  • Candidata d'Esquerra per Girona al Congrés dels Diputats
  • 26/01/2022
  • t: @
  • b: