< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

16.06
2010
Carta oberta a l'honorable Consellera de Salut, Marina Geli

Benvolguda Geli,


Des que la societat civil catalana, ha decidit deixar enrere les pors i els dubtes per tal de sortir al carrer i començar a donar força a les consultes sobre la independència de Catalunya i per tant a la veu del poble. Al carrer Nicaragua de Barcelona, tota la maquinària d’un partit anomenat PSC , on curiosament vostè milita, ha bolcat tots els seues esforços en dinamitar, amagar, treure importància i ignorar les consultes populars.

Una de les armes, que creuen que els hi pot garantir més èxit és apostar per una visió federal de l’estat espanyol. Deia vostè mateixa, que el federalisme és una opció molt menys utòpica que l’ independència. Vostè entén la magnitud d’aquestes paraules?

No es poden entendre bàsicament perquè sembla que no hagi entès res en els seus 26 anys dedicats a la política. Molts de nosaltres, fa 7 anys podríem haver coincidit que l’ independentisme era utòpic. Però avui en dia els fets socials i econòmics entre d’altres ens demostren que l’ independentisme ja no és una utopia i que arribarà quan la majoria dels catalans i catalanes decidim unir esforços i apostar per l’estat propi; només depèn de nosaltres. Dins del matrimoni de conveniència política que tenim amb l’estat espanyol, tant sols cal que una de les dues parts vulgui marxar per tal que aquesta es faci realitat. I aquesta és la nostra feina, la feina que portem fent les JERC i ERC des de fa molt de temps.

Vist que l’ independència ja no és una utopia, això vol dir que si el federalisme és menys utòpic que la independència ja el tindríem aquí, ja seriem una república federal!!! Però no és aquest el cas, i no ho és perquè el federalisme a l’estat espanyol és la utopia més gran de la nostra galàxia. Perquè en aquest cas estem jugant a dues bandes, primer cal tenir tots els catalans d’acord en voler optar a un estat federal (la qual cosa no tenim) i segon cal que la resta de l’estat espanyol estigui immers en un clímax de federalisme absolut i majoritari. La qual cosa no ha passat, passa ni passarà mai, doncs pensar que l’estat espanyol tingui la voluntat d’esdevenir una Espanya federal i republicana és el mateix que somiar que José Montilla parli bé el català.

No hi ha voluntat federal a l’estat espanyol, no existeix. Espanya no vol ser federal excepte, alguns valents lluitadors d’Izquierda Undida i que tant sols representen el 3,77% dels espanyols. Perquè avui en dia dir que el PSOE és un partit federal és el mateix que dir que CIU és independentista. Senyora consellera no és utòpic pensar que podrà convèncer al 56,35% dels espanyols, que representen vora 24.931.671 persones d’unir-se a un projecte federal? I que en canvi si analitzem els independentistes catalans i si fem cas a les enquestes oficials que situen l’ independentisme a Catalunya al 35% ( vora dos milions i mig de catalans). No veu que només n’hauria de convèncer dos milions més per arribar a una còmoda majoria independentista del 60%?

Si em permet l’expressió final senyora consellera, si vostè creu que amb aquestes dades l’ independentisme és utòpic, vostè FLIPA NO???

Opinió
  • Nil Papiol Champagne
  • Portaveu JERC Hostalric i Secretari de Finances JERC CCGG
  • 07/10/2022
  • t: @
  • b: