< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

27.01
2023
Dia Internacional de l'Educació

Article d'opinió de la Portaveu de la Sectorial d'Educació

El passat 24 de gener va ser el Dia Internacional de l’Educació, data en què es commemora i es defensa l’educació de qualitat, inclusiva i equitativa. Nosaltres, com a republicans, és necessari que batallem per defensar aquests valors dins del sistema d’ensenyament català i públic del país.

Actualment, tenim una educació infrafinançada i, per tant, en estat crític. Mentre que la mitjana europea d’inversió en educació és del 6% del PIB, Catalunya se situa, malauradament, per sota amb un 3,6% del PIB. És per això que són tan importants els Pressupostos del 2023 que, en particular, tenen el propòsit d’incrementar les partides destinades en educació, universitats i recerca.

A més, l’ofensiva de l’Estat espanyol contra la llengua catalana és evident arreu dels Països Catalans. La sentència del TSJC, que imposa un mínim del 25% de castellà a les aules, s’afegeix a una estratègia que busca fer desaparèixer la nostra llengua, amb l’objectiu últim d’assimilar-nos nacionalment.

En definitiva, quan s’ha volgut coartar la llibertat, sempre s’ha retallat en drets a la llengua i l’escola. Enfront d’això, lluny d’oferir discursos derrotistes, hem de reivindicar la feina que fem diàriament com a organització política juvenil per defensar aquests dos eixos imprescindibles arreu dels Països Catalans.

Judith Juanals