< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

04.05
2011
El camí que cal seguir

Com se sol dir, els joves no som el futur, som el present. Començo amb aquesta frase per què crec que per molt que soni mai s’arriba a captar-ne el significat, com a mínim per part de molts públics i formacions polítiques diverses.

Els estereotips negatius que la societat té envers els joves no ajuden gens a pal·liar la situació tant desfavorable que vivim, i a que moltes vegades rebem l’oportunitat que ens mereixem, és per això que calen persones joves dins el consistori, persones que coneguin i visquin la realitat del jovent de les diferents localitats, no només per transmetre la veu de la jovença dins l’Ajuntament sino també per treballar per facilitar oportunitats als congèneres.

En el context actual de crisis les oportunitats de feina (el primer esglaó de l’emancipació) són limitades i l’accessibilitat a aquestes és molt complicada, és per això que des de la JERC Figueres volem dur a terme un ambiciós projecte de punt d’informació jove que tindrà com a finalitat agrupar tots els serveis de joventut (borsa de treball i d’habitatge, informació sanitaria i de sexualitat, assessorament als emprenedors...) ajudant i aconsellant als joves de la ciutat a trobar feina i habitatge, assessorant a l’hora d’escollir la formació, etc.

La falta d’experiència i formació és el nostre gran punt feble, com a joves, a l’hora de trobar feines de temporada, a mitja jornada, o feines estables per a tots aquells que no tenen estudis o carrera i necessitem posar-hi remei. Per això volem treballar per ampliar la gamma d’estudis cursables a la nostra ciutat, basant-nos sobretot en la realitat laboral de la comarca i desenvolupant aquells sectors on som puntals al territori. També cal programar cursets d’hosteleria, mecànica i d’administració gratuïts o a preus molt econòmics per adquirir experiència i coneixements necessaris de cares als treballs de temporada i mitja jornada que la majoria de joves necessiten per poder mantenir-se mentre cursen una carrera...

Ara mateix, els joves som els nostres millors aliats per solucionar aquest i molts altres problemes de la jovença i per això les JERC avancem amb Esquerra, un partit que reconeix el nostre potencial i que vol treballar amb nosaltres espatlla amb espatlla per cuitar camí cap a una societat atractiva per a totes les edats i gèneres i socialment més justa.

Queda molta feina per fer però això no ens espanta, això ens motiva a les JERC de tots els Països Catalans per encarar nous reptes.


Salut i República

Opinió
  • Grau Quintana Segura
  • Candidat de les JERC Figueres
  • 26/01/2022
  • t: @
  • b: