< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

24.11
2010
Guanyarem!

Ja queden pocs dies per les eleccions, i es nota a la ciutadania, està cansada de polítics i d’anuncis propagandístics. I a l’hora del dinar o en una pausa que vas al bar, es comença a parlar de tots els polítics són iguals, i és que són uns corruptes i és que no pensen amb la gent...

Primer escolto els meus companys que estranyament no havien notat que era de les JERC, i quan han parlat una estona dic: doncs jo vaig a les llistes del parlament per ERC. Primer un silenci i tothom set queda mirant amb una cara de com??? No pot ser, tu no, gairebé diuen: si ets una bona persona què hi fas allà?

I és quan els explico que jo he estat sempre molt implicat amb entitats, però per canviar les coses t’hi has de posar sense dubtar-ho, com deia Joan Fusté: “la política te la fas o te la fan”.

I comença un debat molt interessant.


-Tots són iguals, això no hi ha qui canviï res, només miren pels seus interessos.

-Home tots no...

-No no tots van a lo que van!

-Doncs a que van? És al mateix que al govern i hagi la dreta o l ’esquerra? Catalanistes o espanyolistes?

-Més o menys fan el mateix, i que heu fet aquests anys vosaltres?, res!

-(i aquí comença el partit) home no és pas veritat! Hi ha molts exemples, tu no deies que us han donat l’ajut a la dependència al teu avi? Doncs és gràcies a les polítiques de benestar i família, d’ERC, la dreta ha governat molts anys i ho havia fet?. I l’altre dia deies que no s’ha avançat amb el català, que només el retallen el PP i C’S a les institucions, no recordes que hi ha la llei dels cinemes que per primer cop podrem anar a veure les pel·lícules subtitulades o traduïdes al català, que s’ha fet blindat el català a l’escola, que s’ha blindat el català a la universitat, que s’ha promocionat arreu del món amb la fira de Frankfurt, amb la Bienal de Venècia???

-Home vist així... però tots cobren de sota mà!

-No fotem hòstia, esquerra podem ficar la pota però mai la mà. Nosaltres no estem lligats amb ningú, no cobrem donacions anònimes, i ens financem amb les subvencions publiques i principalment amb la carta financera, recordes tot aquell merder que hi va haver perquè els càrrecs polítics donaven un % al partit. I és completament legal, no com les comissions d’altres. Hem promogut la fiscalia anticorrupció, i és un element que s’ha de reforçar perquè si hi ha algú que roba ho ha de pagar.

-Si però vosaltres heu malgastat diners amb les delegacions de la Generalitat, i amb les vegueries...

-Sabies que de les 6 delegacions que s’han obert han costat el mateix que l’obertura de fa anys de la meson de la catalonge a París, i que els llocs on s’han obert s’ha incrementat un 11% de mitjana les exportacions?
I la llei de vegueries és optimitzar l’administració, és integrar els consells comarcals i les diputacions i acostar l’administració als ciutadans.


-“bueno”, bé...

-Hi ha més coses! Veus com s’han fet coses?

-“bueno”, ja m’ho pensaré... i perquè no ho expliqueu!


Aquestes converses de tu a tu, la batalla del tallat, mostra que tot i que haguem fet moltes coses hem tingut un dèficit molt important en la comunicació, i és que no hem tingut els mitjans de comunicació a favor, tot el contrari s’han menystingut les obres de govern ben fetes i s’han magnificat els errors, si parlem del primer tripartit sembla que l’única cosa que es va fer va ser que en Carod es poses una corona d’espines.

Però aquests anys hem demostrat que Catalunya no pot espirar a més autogovern. Es va fer un estatut que ERC va posar com a condició, es va retallar primer amb el pacte MAS-ZAPATERO, posteriorment al congrés de diputats, es va referendar pel poble de Catalunya i a sobre un tribunal Constitucional el va retallar definitivament. S’ha vist que el federalisme és un miratge i que només queda una solució si volem més llibertat. I hem col·locat el debat de la independència sobre la taula.

I és que el canvi de veritat és trencar amb l’ statu quo i avançar cap a un país lliure, cohesionat i socialment just.

Un link que no us podeu perdre és aquest 

Som gent honesta, de classe treballadora, que diem les coses pel nom, que no ens avergonyim i que si caiem ens tornem aixecar.
Es per aquests motius que us demano que el pròxim 28 de novembre aneu a votar, aneu a votar Esquerra Republicana de Catalunya.

Eduard Adrobau
  • Eduard Adrobau
  • Cap de llista de les JERC al Parlament per Girona
  • 26/01/2022
  • t: @
  • b: