< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

29.03
2011
La historieta de i per fer-nos entendre Anem més enllà: Jove, la primera lluita és al teu poble:

Una vegada més, s’acosten les eleccions municipals, i les JERC tornem a ser presents a les llistes dels pobles de totes les Comarques Gironines i la resta de Països Catalans, gràcies a totes les i els joves que han fet un pas endavant i han decidit presentar-se com a representants de les JERC a les diferents llistes d’Esquerra Republicana de Catalunya als seus respectius pobles, viles i ciutats.

Com cada any han sortit veus acusant als nostres representats de tenir pressa per agafar una poltrona o d’acaparar quotes de poder; res més lluny de la realitat.

Som joves però no vol dir que estem incapacitats per exercir les responsabilitats que siguin necessàries, amb un sol objectiu, treballar, treballar i treballar per millorar el nostre poble o ciutat.

Malgrat ser joves, això no és sinònim de manca d’experiència, totes i tots nosaltres portem a l’esquenes, anys de treball amb les JERC i Esquerra a la nostra vila, poble o ciutat, i molts més de col·laboració amb multitud d’entitats i associacions diverses.

En aquest punt rau la nostra força i el nostre aval per presentar-nos a les eleccions municipals. Som persones, amb capacitat de treball, capacitat de diàleg, il·lusionats i compromesos amb un projecte de poble i de país, convençuts en la tasca d’aportar el nostre granet de sorra a la millora del nostre poble o ciutat.

Molt bé, podran pensar alguns – però exactament què veniu a fer? – Diran.

Tenim les idees clares, dins el projecte per aconseguir uns Països Catalans, lliures, i socialment justos, com sempre hem defensat, el primer pas per aconseguir aquest objectiu s’ha de fer als nostres municipis:

En moments de crisi com l’actual ens calen més i millors polítiques de treball, i formació, ens cal potenciar una formació a mida i contínua per a cada persona, i conscient de les necessitats i demandes de cada municipi, que doni sortida a les persones i els joves aturats, o que hauran d’accedir a la seva primera feina. Per això també és necessari potenciar les borses de treball municipals, que a partir de la proximitat i el contacte directe amb els demandants i oferents de treball siguin les encarregades d’ajudar a trobar llocs de treball dignes, erigint-nos com a alternativa a la precarietat laboral, i explotació del jovent que ofereixen ara per ara les E.T.T.s.

Treballant amb el concepte de la proximitat que ens ofereix treballar, al poble i per les mateixes persones que viuen al mateix, cal potenciar el lloguer del parc existent d’habitatges, al mateix temps que cal treballar per donar incentius a les reformes dels edificis per tal que esdevinguin energèticament més eficients, com a primer pas endavant per racionalitzar la nostra despesa energètica.

Aquesta proximitat ens permet i ens obliga a treballar amb les nombroses entitats i col·lectius de cada poble, que han de ser els vehicles que ens permetin transformar la nostra societat i les seves persones, com la salut, promovent hàbits que treballin l’autoestima i l’esperit crític davant l’entorn que ens envolta, i dotant d’informació, a tots aquells joves que ho necessitin, des d’àmbits tant diversos com la sexualitat, acabant per donar suport, tant informatiu com econòmic, a l’emprenedoria, o l’associacionisme. Juntament amb la promoció de la cultura, com a via de transmissió i expressió de les inquietuds de la nostra societat i els joves d’aquesta, i també com a alternativa a l’oci convencional, buscant espais de creació, assaig i difusió, de les iniciatives que hi hagi a cada poble o ciutat.

Aquestes juntament amb la nostra capacitat de treball i diàleg, són les nostres eines, per tal de treballar per una societat més igualitària, que rebutgi qualsevol tipus de discriminació ja sigui de gènere, condició, origen o raça. Enviant un missatge clar a tots aquests moviments en auge, que camuflen darrera idees populistes un discurs ultradretà i sense cap mena de dubte excloent, atacant els col·lectius més vulnerables de la nostra societat. Fet que no podem permetre i que hem de combatre a promovent les polítiques i iniciatives de diàleg i d’integració.

Per molt preparats que puguem estar, i per molt bones idees que puguem tenir, aquesta tasca no ens correspon a nosaltres ni a ningú fer-la sol.

La participació és un element clau per dur a terme la transformació de la nostra societat, i això no ho podem fer nosaltres sols, totes les decisions han d’anar acompanyades per un procés participatiu que les avali, i que a més les enriqueixi, recollint les problemàtiques de primera mà, de les persones que treballen en els diversos sectors i activitats de la nostra societat, augmentat així la transparència de l’administració i la participació de la societat en la gestió d’aquesta.

Ningú és imprescindible, però no convé prescindir de ningú, totes i tots som importants i necessaris per articular tots els canvis que la nostra societat i el nostre país necessiten per tirar endavant. El diàleg, la participació, i la potenciació d’un teixit associatiu a nivell local i en conseqüència a nivell nacional és vital per tal de construir uns Països Catalans lliures, justos, igualitaris i integradors. I per això tots ho hem de tenir clar, la primera lluita és a cadascuna de les nostres viles, pobles, i ciutats, és potenciant les iniciatives i l’associacionisme, és escoltant i dialogant amb tothom, i en acabat sent valents per fer els passos que convinguin per seguir avançant.

Tots els agents socials hi han de tenir un paper, i nosaltres volem dur a terme el nostre: I per això oferim el nostre temps i allò en què tenim més experiència el nostre esforç i treball: Per treballar, per treballar per tu, pel teu futur, i per la nostra societat.

Ara que ja ens coneixes, et demanem la teva confiança. Per poder anar tots junts més enllà.

Opinió
  • Pau Presas
  • Portaveu de les JERC CCGG
  • 26/04/2024
  • t: @
  • b: