< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

19.11
2012
La lluita continua, educació pública i de qualitat

Les JERC, en consonància amb les nostres línies ideològiques i davant de la realitat que vivim, també hem de denunciar fermament, i així ho fem com ho hem fet sempre, els continus ajustaments per part del govern espanyol (PP) i el govern català (CiU), ja que entenem que darrera de cada retallada hi ha una política conscientment liberal i privatitzadora que va en detriment de l’educació, la salut i la resta de serveis públics, amb l’objectiu de deixar sota mínims el famós estat del benestar.

En el camp educatiu, que com a joves ens toca de forma directa, no tant sols hem viscut un augment de taxes universitàries esfereïdor aquest curs que acabem de començar, si no que també hem de comptar com s’ha reduït el personal interí i se l’ha abocat a la precarietat laboral. Paguem molt més per a un servei notablement pitjor. Però ja ni parlem d’escoles i instituts, on l’augment de les ràtios per aula es suma a la reducció de mestres, que per conseqüent, han de fer més hores que en molts casos no cobren i fer front a un sistema de substitucions tocat que els deixa de la mà de déu en cas de baixa.
 
Tot això, sumat a la destralada sobre beques i ajudes de tot tipus i a la reducció de pressupostos per als centres ens condemnen a l’exclusió social, i s’avança, així, cap a un model més selectiu, una educació elitista i segregadora enfocada a uns pocs que ataca a les bases d’un sistema integrador. Es constata, doncs, que no és només el centralisme del PP que ataca a les bases de la escola catalana, si no que la pròpia dreta catalana pretén enderrocar la nostra educació pública en favor de la concertada o privada, carregant-se d’aquesta forma la igualtat d’oportunitats a que ha d’aspirar un estat just.
 
Entenem, doncs, que no ens podem quedar quiets, hem de respondre, la nostra consciència ens ho exigeix i de fet, s'ha estat responent responent. Diferents sindicats i assemblees d’estudiants ja van començar aquest curs convocant dues vagues a l'octubre, l’una el dia 11 i l’altre, de 72 hores, els dies 16, 17 i 18, i recenment hem viscut una vaga general el passat 14 de novembre. Qualsevol mobilització contra aquesta onada privatitzadora ha tingut, té i tindrà el nostre ple suport. Estem compromesos amb la causa estudiantil i volem ser al cantó dels nostres companys i la resta d’alumnes.
 
Això, però, no treu el fet que com a joves hem de continuar tirant endavant uns estudis que ens han costat encara més cars, que el professorat cada dia estigui més asfixiat i que els treballadors d’escoles, d’instituts i d’universitats hagin d’estar patint dia rere dia pel seu lloc de treball. Hem de saber articular un moviment que no posi en més dificultats a aquells que ho passen realment malament.
 
En una societat tant diversificada, per tant, se’ns obre el gran repte de ser UN davant la injustícia i d’anar en una direcció: el repte de sumar. El passat 11 de setembre ens vam demostrar que ho podem fer, i una educació pública i de qualitat hauria de ser prou motiu per avançar sota un mateix lema, deixant de banda diferencies ideològiques, polítiques, culturals i demés. En definitiva, tenim una gran responsabilitat amb el nostre futur i instem a totes les parts implicades a que treballem per un dia, un dia que sigui una gran festa per a les escoles, instituts i universitats catalanes. Un dia en que hi siguem tots i totes en la seva defensa.

Pau Blanca
  • Pau Blanca Tubau
  • Portaveu de les JERC Figueres
  • 24/06/2024
  • t: @
  • b: