< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

18.12
2015
Què hi hem d'anar a fer a Madrid?

Estem ja a la recta final d’aquesta campanya, d’unes eleccions en què és molt important que hi anem i que hi anem a guanyar. Per què? Què hi hem d’anar a fer a Madrid? Què hi hem d’anar a fer després de la Declaració d’inici del procés d’Independència?

Aquesta ha estat potser una de les preguntes més recurrents que hem escoltat durant aquesta campanya i que ens hem encarregat entre tots de contestar i de deixar ben clar.

Anem a Madrid a explicar a l’Estat Espanyol i al món que ja hem començat a constituir-nos com a república. Anem també a defensar el mandant democràtic que ens van atorgar els ciutadans amb els resultat de les eleccions del 27S. Nosaltres volem ser la veu que expliqui quina és la situació actual real a Catalunya. És molt important que l’opinió pública espanyola i internacional conegui quina és la realitat del procés català a partir de nosaltres. No tenim cap intenció que siguin uns altres els que expliquin el que passa aquí.

Els joves hem de ser crucials, una vegada més, en aquest moment. Hem d’estar, com sempre hem fet, al capdavant de totes les iniciatives per millorar la situació dels catalans i catalanes. És importantíssim que aprofitem totes les oportunitats que sorgeixin per participar o si no hi son, les creem nosaltres mateixos.  Hem de mobilitzar-nos per canviar les coses, hem d'implicar-nos i des de dins provocar el canvi necessari.

No podem restar indiferents a les constants reformes de model educatiu, que comporten una inestabilitat permanent i sempre, tant sigui de manera directa com de manera indirecta, una pujada de preus considerable. Tenim pressa per instaurar la futura república catalana, molt més integradora, participativa, justa, sostenible, equitativa i on es prioritzi en despesa social.

Volem que a la futura república catalana no hi hagi una precarietat laboral que faci pràcticament impossible trobar feina, sobretot per la gent jove amb poca experiència laboral. Perquè volem aturar, d’una vegada i per totes, l’èxode massiu juvenil a l'estranger per tal d’aconseguir treball. Que els joves que vagin a l’estranger a buscar feina sigui perquè ho volen així, no perquè s’hi vegin obligats.

Volem que a la futura república catalana tothom pugui accedir a l’ensenyament post-obligatori i que aquest accés no es vegi restringit per la capacitat econòmica. Que hi hagi un sistema eficaç de veritat de beques per tal que qui ho necessiti en pugui gaudir. Volem un sistema educatiu català, públic i de qualitat, que es no vegi sotmès a canvis incomprensibles i constants.

És la nostra tasca i missió fer possible la creació d'aquesta república. No volem ser la primera generació que viurà pitjor que els seus pares. Volem ser la generació que per fi s’ha deslliurat d’una monarquia retrògrada i obsoleta i que ha format part de la instauració de la república catalana. Volem ser la generació que visqui en una Catalunya independent.

Susanna Pagès
  • Susanna Pagès Jutglar
  • Candidata de les JERC per Girona en les eleccions del 20D
  • 03/10/2023
  • t: @
  • b: