< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

24.11
2013
Un altre cop, NO!

Un any més i com cada 25 de Novembre les JERC diem no a la violència envers les dones. Se’ns fa difícil creure que en l’època en la que vivim, amb tots els avenços en la nostra societat encara milions de dones en el món pateixin maltractaments masclistes.


En un país com el nostre ple de recursos, informació, atenció per la dona sembla mentida haver de lamentar que centenars de dones pateixin violència fins al punt de que algunes siguin assassinades cada any en mans de les seves parelles o ex-parelles i de veure que encara estem molt lluny d’aconseguir la igualtat entre homes i dones.

Avui és el Dia internacional contra la violència envers les dones (o masclista), un dia molt important en
la lluita feminista, un dia en que tots hem de sortir al carrer a denunciar tot tipus d’agressions per avançar cap a una societat igualitària, per construir un país lliure sense cap mena de discriminació.

Aquest 2013 han estat 12 dones mortes a casa nostre. Aquestes dones, però, són sols la punta de l’iceberg d’aquesta problemàtica que afecta a dones de totes les edats i classe socials. De fet, ens trobem amb una sèrie d’indicadors que posen sobre la taula un problema que ens preocupa especialment: hi ha un augment considerable de la violència masclista entre els més joves.

No podem fer veure que no és una realitat que ens afecta tots i a totes, ja que segur que molts de nosaltres per mala sort hem viscut o hem vist alguna situació de maltractament per petita que sigui, totes han de ser acatades en el seu màxim rigor i sobretot les persones que les pateixen han de ser valentes i afrontar les dificultats que comporta i tenir el valor de denunciar-ho.

És imprescindible millorar la sensibilització social i la prevenció de la violència masclista amb actuacions adreçades a totes les dones i a tota la població, incidint molt especialment en la població jove. Incloent programes de prevenció a totes les escoles i especialment als instituts. Aquest és el repte que tenim al davant i aquest és el nostre compromís i per tot això seguirem lluitant i treballant, perquè les dones i els homes d’avui, i també de les generacions futures puguin viure en un món sense violència.

Sols no aconseguirem vèncer la violència envers les dones i és per això que necessitem la implicació de tota la societat, en tots els àmbits, per construir un nou país lliure amb un nou model social, on no tinguin cabuda la violència masclista en cap de les seves expressions. Realment també necessitem un gran compromís a nivell polític per promoure la prevenció de la violència des de ben petits, a les escoles, i la retirada de propostes legislatives que fan perillar l’educació a favor de la igualtat.

Així doncs, el 25 de novembre i tots els dies de l’any, lluitarem per aconseguir el país lliure que desitgem amb dones lliures, ja que volem posar punt i final a com diu la ONU “al crim encobert més extens del món”.

Un altre cop, NO!

#unaltrecopNO #NOésunjoc
  • Carla Masmiquel suñer
  • Secretària de la dona JERC CCGG
  • 02/10/2022
  • t: @
  • b: