< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.04
2006
50.000 persones plenen els carrers de València pel 25 d’abril

50.000 persones van participar el passat dissabte 24 d’abril en la tradicional convocatòria en motiu del 25 d’abril. Aquest any, a més diversos col.lectius cívics, socials i culturals es van afegir a la convocatòria promoguda per Acció Cultural del País Valencià. Les JERPV com cada any van acudir a la manifestació, aquest any amb el lema “els valencians no som espanyols”. A més durant la manifestació que es va desenvolupar en un ambient lúdic i festiu, el jovent independentista valencià va desplegar diferents pancartes amb lemes com “Espanya et costa 3,5 euros al dia” o “cap ciutadà és lliure si el seu poble no ho és”.

Per a la Portaveu de les JERPV, Anna Peña, “el 25 d’abril és moment de reinvidicar que som una nació de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. La nostra proposta de Països Catalans, contra la imposició d’Espanya. La nostra democràcia contra el seu Decret de Nova Planta. Els Països Catalans units contra el “divideix i venceràs” que practica Espanya als PPCC i que ha trobat molts còmplices a casa nostra. Així el millor antídot contra Espanya és un País Valencià viu.”

 A més com cada any a més, les JERC van traslladar la sessió del seu Consell Nacional, l'òrgan màxim de decisió entre congressos de l’organització a València amb motiu de la diada.

(Trobareu més fotos de la manifestació a la galeria d'imatges.)