2010
El Pla Nacional de Joventut de Catalunya (PNJCat), aprovat l’any 2000, ha suposat la creació d’un marc de referència per definir, impulsar i coordinar les polítiques de joventut a Catalunya amb l’objectiu de donar resposta a les importants transformacions que s’estan produint en la realitat juvenil. De fet, una característica diferencial del PNJCat és que no es tracta d’un pla interdepartamental de govern, sinó que la Secretaria de Joventut fa partícip en el disseny, la implementació i l’avaluació de les polítiques de joventut als diferents agents implicats (Govern, món local i entitats juvenils), que també es concreta en un programa d’actuació de cada un d’ells. Ara que acaba la vigència del Pla s’ha dut a terme un procés d’avaluació del Pla vigent i de recollida de propostes per al nou PNJCat 2010-2020, que ha estat impulsat per la Secretaria de Joventut encapçalada per les JERC, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i les entitats municipalistes, que integren el Consell Rector del PNJCat. El Pla Nacional de Joventut (PNJCat) ha de ser una eina capaç d’adaptar-se als canvis i de donar resposta a les noves necessitats i demandes dels i les joves i del seu entorn. [+Fes clic per continuar llegint]
El Pla Nacional de Joventut de Catalunya (PNJCat), aprovat l’any 2000, ha suposat la creació d’un marc de referència per definir, impulsar i coordinar les polítiques de joventut a Catalunya amb l’objectiu de donar resposta a les importants transformacions que s’estan produint en la realitat juvenil. De fet, una característica diferencial del PNJCat és que no es tracta d’un pla interdepartamental de govern, sinó que la Secretaria de Joventut fa partícip en el disseny, la implementació i l’avaluació de les polítiques de joventut als diferents agents implicats (Govern, món local i entitats juvenils), que també es concreta en un programa d’actuació de cada un d’ells. Ara que acaba la vigència del Pla s’ha dut a terme un procés d’avaluació del Pla vigent i de recollida de propostes per al nou PNJCat 2010-2020, que ha estat impulsat per la Secretaria de Joventut encapçalada per les JERC, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i les entitats municipalistes, que integren el Consell Rector del PNJCat. El Pla Nacional de Joventut (PNJCat) ha de ser una eina capaç d’adaptar-se als canvis i de donar resposta a les noves necessitats i demandes dels i les joves i del seu entorn.
En aquest procés s’ha volgut donar la veu i el dret a decidir als protagonistes del Pla, que són els propis joves. Han estat prop de 9.000 joves d’arreu del territori els que han participat als diferents tallers i espais (als instituts de secundària, a les universitats, als municipis, a través del qüestionari en línia, etc. ) i que han tingut la possibilitat de decidir sobre el seu futur i sobre els reptes que ha d’abordar el PNJCat d’ara fins al 2020.
Ara volem presentar els resultats d’aquest procés i donar la veu de nou als protagonistes del PNJCat, els i les joves i els professionals en joventut. Per això aquest dissabte tindrà lloc la Trobada del Pla Nacional de Joventut de Catalunya a Manresa. En aquesta trobada es farà el retorn a tots els participants (Govern, món local i entitats juvenils i joves) per tal que puguin exercir, novament, el seu dret a decidir sobre els continguts que finalment donaran forma al nou PNJCat 2010-2020. Les JERC un cop més, compleixen.