< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.12
2018
El Jovent Republicà demana explicacions a la Vicepresidenta del Consell pels menors arrestat al CIE de Sapadors

La pregunta dels republicans estava centrada en les iniciatives del Consell per a avançar en el tancament del Centre d’Internament Estrangers de Sapadors

En aquesta edició de l’Opina Jove, l’organització ha triat Mónica Oltra, vicepresidenta i portaveu del Consell, per a enfrontar-se a les qüestions que més inquieten el jovent valencià. La darrera pregunta  de l’acte, formulada per Miquel Iruela, secretari d’Acció Política de Jovent Republicà, ha sigut la més incisiva amb les polítiques de protecció i asil de l’actual govern, concretament en la feble voluntat del Consell per a forçar el tancament del Centre d’Internament d’Estrangers de Sapadors, arran de les denúncies que apunten a l’internament de tres menors al CIE i les recents declaracions en premsa d’Oltra en què presumia del contrari.

 

En paraules d’Iruela: ”No esperàvem cap resposta que no imputara les competències al Ministeri d’Interior, i que per tant, descarregara el Consell de qualsevol responsabilitat envers Sarpadors. La consellera ha intentat justificar aquestes irregularitats amb la crescuda insòlita de l’arribada de menors no acompanyats, però aquest és només un dels caps de la bèstia. Les violacions constants i flagrants dels drets humans no acabaran fins que el Consell no traga la valentia de l’eslògan i comence a plantar cara a l’Estat”.

 

Durant aquesta legislatura, el Consell Valencià de Joventut (CVJ) ha creat un espai anomenat Opina Jove perquè el jovent valencià puga interpel·lar directament als diferents membres del Consell de la Generalitat Valenciana. La relació entre les Joventuts d’Esquerra Republicana i el Consell Valencià de Joventut ve de llarg, amb col·laboracions puntuals i participació mútua de les dos entitats en espais comuns. Aquesta vinculació es reforçarà el proper dissabte 15 de desembre en l’Assemblea General del Consell Valencià de Joventut on els republicans estan pendents de formalitzar l’adhesió al Consell Valencià de Joventut.

 

Tanquem Sarpadors Tanquem Sarpadors