< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

11.07
2022
25 acampades: Ara, a Sant Sadurní

L'Acampada Jove posa de manifest la importància de seguir reivindicant tres elements imprescindibles de la nostra realitat; tres elements que també representen l’èxit d’aquestes 25 edicions del festival: el jovent, la cultura i el territori. 

Queden molt pocs dies. Molt poquets dies perquè, per primera vegada, Sant Sadurní aculli l’Acampada Jove, un dels festivals de referència dels Països Catalans. I no només això, sinó que el festival arriba al Penedès per celebrar, ni més ni menys, que les seves 25 edicions.
 
Que un festival com l’Acampada Jove esculli el teu municipi és, sense cap mena de dubte, una gran notícia: un esdeveniment d’aquestes característiques representa una gran oportunitat, en tots els sentits. Aquest és un festival autogestionat, compromès amb el comerç de proximitat, la cultura popular i tradicional i el creixement sostenible; després d’anys d’èxit i bona acollida a Montblanc, és impossible negar que aquest precedent representa un gran repte.
 
Sens dubte, iniciatives com aquesta, posen de manifest la importància de seguir reivindicant tres elements imprescindibles de la nostra realitat; curiosament, tres elements que, en un perfecte equilibri, també representen l’èxit d’aquestes 25 edicions del festival: el jovent, la cultura i el territori.
 
El jovent com a subjecte, la cultura com a eina i el territori com a escenari imprescindible. És, per tot això, que els centenars de joves voluntaris que fan possible l’Acampada dediquen el seu temps, esforç i il·lusió a formar part d’aquest projecte col·lectiu: la cultura és el fonament de la nostra essència, i som conscients que per seguir-la fent créixer, també necessitem un jovent compromès, amb la pròpia cultura però també (i no menys important) amb el país.  
 
Tampoc podem oblidar que, després de dos anys de pandèmia, és una evidència que Sant Sadurní ha recolzat el sector cultural en els pitjors moments. Que, enguany, puguem celebrar l’organització de l’Acampada Jove al municipi ens enforteix i reforça en la idea de seguir treballant en aquesta línia.
 
Estem a punt de viure uns dies inoblidables pel municipi, la comarca i el país: l’Acampada Jove, i tot el que representa, formaran part de la història i la vida de Sant Sadurní, sentim-nos-en orgulloses!

Marta Castellví, regidora del Jovent Republicà Sant Sadurní
  • Marta Castellví
  • Regidora del Jovent Republicà Sant Sadurní
  • 03/12/2022
  • t: @
  • b: