< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

29.10
2021
90 anys del fil roig del combat

Sense els joves, el país no se’n surt. La joventut és motor de canvi, i és per això que fa 90 anys que ens organitzem arreu del territori per fer possible la transformació social des de cada municipi del nostre país. 

El Jovent Republicà tenim l’honor de ser el testimoni incansable i perseverant de generacions de joves que, des de l’esforç i el compromís, han treballat en defensa de l’alliberament social i nacional dels Països Catalans. Aquest 26 d’octubre, les Joventuts d’Esquerra Republicana vam celebrar el nostre 90è aniversari; 90 anys construint aprenentatges, victòries i experiències que han anat teixint el fil roig del combat.
 
La nostra història és la història del país. Una història que començava el 26 d’octubre de 1931 durant l’ebullició social de la República i que, posteriorment, va viure les cares més dures de la guerra i la repressió com l’exili, la presó i la mort. Amb la mort de Franco i la sortida progressiva de la clandestinitat, les JERC es reorganitzen i comencen una forta etapa d’agitació social, de defensa dels drets socials, civils i polítics del jovent fins a acabar consolidant el projecte independentista, que fa  nou dècades que defensem.
 
Durant tots aquests anys hem demostrat que sense els joves, el país no se’n surt, que la joventut és motor de canvi, i és per això que fa 90 anys que ens organitzem arreu del territori per fer possible la transformació social des de cada municipi.
 
Al Penedès, el Jovent Republicà sempre ha treballat per la gent jove del territori, com en la lluita per aconseguir un bus des del Penedès directe a l’Autònoma, el suport als Joves Viticultors, recolzant el comerç local, visibilitzant la importància de la salut mental en els joves, sobretot després de la pandèmia, lluitant per tenir regidors joves als ajuntaments de tota la Vegueria i per poder treballar en les necessitats del dia a dia de la gent jove.
 
Així doncs, és imprescindible que el jovent s’impliqui en totes les lluites del país i s’organitzi per defensar els seus drets al Jovent Republicà. Amb el llegat de tots els que ens han precedit, seguim teixint el fil roig del combat i lluitant per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans! 

Laia Sueiro, portaveu regional del Jovent Republicà Penedès-Anoia i Kènia Domènech, portaveu nacional del Jovent Republicà
  • Laia Sueiro i Kènia Domènech
  • Portaveu regional del Jovent Republicà Penedès-Anoia i portaveu nacional del Jovent Republicà
  • 02/07/2022
  • t: @
  • b: