< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

15.03
2023
El jovent amb l'Ajuntament, amb Adrià Guevara

Regidor de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ens explica en què s'ha treballat al municipi.

Encarem l'etapa final del mandat. Fa pràcticament 4 anys assumia, per primera vegada, responsabilitats de govern a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. I ho feia representant el Jovent Republicà, amb la voluntat de ser la veu dels i les joves de la ciutat.
 
Han estat uns anys molt intensos, amb una pandèmia mundial entremig, fet que no ha facilitat gens la gestió del dia a dia. Quatre anys ple de reptes que hem afrontat buidant-nos per dins per tirar endavant polítiques útils. D'aquesta direcció política, i sempre amb el suport incondicional dels equips tècnics i administratius amb qui faig equip, s'han materialitzat propostes transformadores. Com, per exemple, la Nau de Joventut, un espai municipal d'oci i lleure pel jovent, amb capacitat per a 770 persones, cogestionat entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Coordinadora d'Entitats Juvenils. O els pressupostos joves, a través dels quals més de 2.000 joves estudiants de secundària de la ciutat van poder decidir, mitjançant un procés participatiu que va durar tot un curs escolar, el destí de 50.000€ del pressupost municipal.
També polítiques derivades de les noves necessitats post-pandèmiques com el Parla'n, l'assessoria de Salut Mental i Benestar Emocional dirigida als joves. Un col·lectiu que ha patit i continua patint de valent les conseqüències del sotrac emocional que va suposar la covid-19. I, per descomptat, polítiques valentes en l'àmbit de la memòria històrica, com plaques contextualitzant els personatges que tenen noms de carrers i places a la ciutat i van participar del tràfic d'esclaus, o el nou programa de subvencions pels instituts que realitzin sortides en l'àmbit de la memòria tant a Catalunya com a la resta d'Europa.
 
Aquests són alguns dels exemples de coses que hem fet i que porten el segell del Jovent Republicà. Però, tot i la feina feta, encara ens en queda molta per fer. Per això continuarem treballant, el mandat següent, per seguir transformant la ciutat aportant sempre la perspectiva juvenil en tot el que fem!

Adrià Guevara i Figueras