< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

03.05
2021
Joves precaris? Defensem-nos!

Sabem que la lluita de classes i l'organització són l'única eina per defensar-nos del sistema capitalista, que salvatgement ens maltracta i ens oprimeix, mercantilitzant i vulnerant els nostres drets. 

Enguany, ens hem tornat a trobar, amb un primer de maig marcat per la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19. Davant d’aquesta situació, el jovent dels Països Catalans hem tornat a sortir de nou als carrers per defensar-nos del sistema neoliberal que vulnera els nostres drets. Les dades són clares: les persones d'entre 16 i 29 anys són el col·lectiu més vulnerable de totes les franges d'edat, comportant una taxa d'atur juvenil al voltant del 40% arreu dels Països Catalans. 

Els joves som aquells que hem patit les conseqüències de la crisi de 2008, que s'han vist agreujades a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Som aquells a qui no ens contracten perquè consideren què tenim massa estudis o perquè no tenim experiència laboral. I també som aquells que tenim sous totalment desproporcionats amb la feina que fem, els de les hores extra mal pagades o pagades a través de l'economia informal. En definitiva, els joves som els dels contractes temporals, amb pitjors condicions laborals, amb unes jornades infinites i que ens impossibiliten estudiar i treballar alhora, portant-nos a una situació on estudiar es comença a considerar un luxe i no pas un dret. Aquesta és la situació que afrontem milers de joves cada dia. 

Sabem que la lluita de classes i l'organització són l'única eina per defensar-nos del sistema capitalista, que salvatgement ens maltracta i ens oprimeix, mercantilitzant i vulnerant els nostres drets. És essencial que aquesta defensa vagi de la mà de la lluita sindical, i que protegint la classe treballadora s'avanci cap a l'alliberament nacional per una república que protegeixi els drets laborals. Només així podrem continuar lluitant per instaurar els nous models de treball, la derogació de la reforma laboral i la llei d'estrangeria, la temporalitat i la precarietat a la qual ens veiem abocats. 

El jovent ens plantem per dignificar la nostra vida. Joves precaris? Defensem-nos! 

Laura Mata, Secretària d’Activisme del Jovent Republicà Anoia-Sud
  • Laura Mata
  • Secretària d’Activisme del Jovent Republicà Anoia-Sud
  • 27/11/2021
  • t: @
  • b: