< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

19.05
2011
Polítiques d'Igualtat (Programa Electoral Jerc Terrassa)

Les desigualtats encara existents entre dones i homes justifiquen que, també, des de l’acció municipal s’hagi de tenir en compte la perspectiva de gènere i de les dones. Incorporar aquesta perspectiva no és més que un exercici d’eficiència de les polítiques públiques, ja que em d’assegurar que tothom té accés als recursos en igualtat de condicions. Des dels diferents eixos d’aquest programa marc, hem tingut en compte la integració d’aquesta realitat aportant propostes des de tots els àmbits que permetin superar les desigualtats entre dones i homes. Tot i això, existeixen algunes propostes específiques que poden fer-se per tal d’impulsar les polítiques de dones i assegurar la transversalitat de gènere a totes les polítiques municipals.

En aquest sentit, des de les JERC Terrassa apostem per:

-Creació d’un Pla d’Igualtat de dones i homes adreçat al personal de l’Ajuntament per garantir la igualtat d’oportunitats entre els treballadors i les treballadores de la institució i com a mesura exemplificadora. Cal fer especial atenció a les desigualtats que pateixen les treballadores joves en l’àmbit laboral.
-Incorporar a tots els nivells i a tots els organismes que depenen de l’administració municipal persones d’ambdós sexes.
-Fomentar la formació específica en matèria d’igualtat d’oportunitats per sensibilitzar la totalitat de la plantilla, i especialment, i si s’escau, el personal del departament de recursos humans.
-Introduir la igualtat d’oportunitats en la cultura de l’administració local —quan es dicta una política, es dissenya un programa d’activitats o es desenvolupa un pla d’actuació, s’ha de tenir sempre en compte la perspectiva de gènere.
-Participar en campanyes o projectes per promoure la igualtat d’oportunitats al municipi.
-Tenir en compte les polítiques de dones en la distribució del pressupost entre les àrees de l’Ajuntament.
-Potenciar la presència equilibrada de dones i homes i de totes les edats en tots els debats i actes públics.
-Elaborar un protocol de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe en aquells Ajuntaments amb una plantilla superior a vint-i-cinc persones treballadores.
-Facilitar la conciliació laboral, personal, formativa i familiar, establint mecanismes com l’administració electrònica i adaptant els horaris de l’Ajuntament a les necessitats de la ciutadania.
-Vetllar perquè els mitjans de comunicació del municipi (aquells que en tinguin) ofereixin una imatge no estereotipada de les dones.
-Vetllar perquè l’ajuntament utilitzi un llenguatge no sexista en les seves publicacions, i vetllar perquè aquest llenguatge no sexista sigui aplicat per tot el personal, partits polítics, associacions, entitats i empreses.
-Posar en marxa campanyes per explicar als i les més joves quines són les conseqüències de tolerar determinats comportaments entre amics i/o parelles i en el nostre dia a dia.
-Vetllar perquè els instituts tractin les desigualtats de gènere i fomentin les pràctiques que respectin la igualtat. També introduir xerrades relacionades amb la igualtat, amb la sexualitat, amb la diversitat sexual, amb les relacions de parella, etc.


PER TOT AIXÒ I MOLT MÉS, EL 22 DE MAIG COMPTEM AMB EL TEU SUPORT!
EL JOVENT DECIDIM AMB ESQUERRA!