< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.11
2020
Comunicat conjunt dels Vallesos respecte al Quart Cinturó

El Vallès Oriental i el Vallès Occidental emetem aquest comunicat respecte a la decisió de l’Estat de mantenir una partida del Quart Cinturó en el pressupost de 2021.

Veiem com, de nou, l’Estat ens menysprea, ara en forma d’una partida pressupostària per mantenir i continuar amb una infraestructura faraònica, franquista i obsoleta.
 
El Quart Cinturó és una infraestructura contra la qual ens hem manifestat durant anys, que pretén trinxar el territori i fomentar l’ús del vehicle privat enmig d’una emergència climàtica, basant-se en previsions de creixement i plans del règim dictatorial que mai van acabar produint-se. Que el “Gobierno más progresista de la historia” vulgui recuperar aquest projecte desfasat i el qual mai ha comptat amb suport popular, ens sembla d’allò més mesquí.
 
El Vallès és el segon territori en població de Catalunya i no tenim, ni de bon tros, les xarxes de transport que ens mereixem i necessitem. Volem unes infraestructures de transport sostenibles, apostem per millorar la connexió entre comarques superant un model centralista i potenciant les infraestructures ja existents. L’aposta del Vallès passa per la línia orbital ferroviària com a prioritat absoluta. Una connexió entre Vilanova i la Geltrú fins a Mataró passant per Vilafranca, Martorell, Terrassa, Sabadell i Granollers. Aquesta infraestructura imprescindible donaria resposta als problemes de mobilitat de les més de 900.000 persones que es desplacen cada dins del Vallès.
 
Des del Vallès exigim que s’acabi amb l’obra ja començada i que els recursos que estava previst destinar a la planificació de nous trams s’inverteixin en la millora del transport públic del territori.
 
El Quart Cinturó no devorarà ni un mil·límetre més de la nostra terra. Els temps de les autopistes gegantesques, desforestacions massives i dels models obsolets s’han acabat. Volem la vertebració ferroviària del territori, volem la titularitat de totes les infraestructures per avançar cap a una República Catalana més verda, sostenible i descentralitzada. Sense ambigüitats, tornem a dir NO al Quart Cinturó.

Comunicat conjunt del Vallès Oriental i Vallès Occidental Comunicat conjunt del Vallès Oriental i Vallès Occidental