< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.02
2012
29-F Vaga General en l'ensenyament

Mataró es mobilitza

El proper dia 29 de Febrer la PUDUP (Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública) ha convocat una Vaga General en l'ensenyament, en la qual moltes organitzacions sindicals i polítiques si han adherit. Entre d'elles, les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Des de les JERC Mataró ens sumem a totes les mobilitzacions convocades arreu del país i fem una crida a tot el jovent a participar-hi activament. Per això posem especial atenció a la manifestació convocada per la FAIM (Federació d'Associacions d'Instituts de Mataró) a 2/4 d'11 (10:30h) del matí a la Plaça de l'Ajuntament, en la qual des de les JERC Mataró ens hi adherim plenament.

El motius per els quals fem una crida al jovent a mobilitzar-se són els següents:

– Prou retallades en educació! Els estudiants estem farts de patir una crisi que nosaltres no hem provocat. Se'ns retalla en pressupost (no disposem ni de calefacció, ni de personal de neteja, el personal de consergeria se'ns ha retalla, menys material escolar, aules massificades, i en molts casos unes instal•lacions precàries).
– Hem de defensar una escola pública, laica i de qualitat! Hem de defensar l'actual sistema educatiu públic i qualitat, hem de combatre els atacs contra la pública i així doncs evitar la privatització de l'ensenyament.
– Hem de cuidar i defensar l'actual sistema d'immersió lingüística a les escoles, ja que el català ha esdevingut una eina de cohesió social que ens uneix a tots i totes, i un element d’integració imprescindible per a la supervivència de la nació.
– Tots i totes ens solidaritzem amb els estudiants valencians que han estat reprimits amb brutalitat durant aquests dies per protestar contra les retallades, i per això ens mobilitzarem en solidaritat amb tots ells.
Per aquests motius i per molts d'altres, fem una crida a tots els estudiants a mobilitzar-se arreu del país, a sortir al carrer i lluitar per una educació pública, en català, laica i no sexista!


Mobilitzacions:
Mataró: 2/4 d'11 (10:30h) Plaça de l'Ajuntament
Barcelona: 2/4 d'1 (12:30h) Plaça Universitat