< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.04
2014
83è aniversari de la Proclamació de la República Catalana.

En motiu de la celebració del 83è aniversari de la proclamació de la República Catalana, les JERC Mataró volem fer quelcom especial.

Malgrat que hagin passat més d’una vuitantena d’anys de la seva proclamació, la República Catalana està més present que mai en els nostres dies. Estem vivint uns esdeveniments molt intensos i prometedors pel futur del nostre país. L’horitzó d’una consulta per poder decidir i dotar-nos de l’estructura i els poders d’un Estat ens manté ferms i esperançats en els dies que vénen. Però malgrat aquesta meta esperançadora i prometedora, la realitat és que estem vivint uns dies grisos i  tristos. Gràcies a les nombroses retallades de drets i identitat que patim per part del Govern Espanyol, aspectes quotidians i intrínsecs de la nostra vida, estan patint de valent.

Aspectes com la llengua i la cultura, la nostra pròpia educació, els mitjans de comunicació dels Països Catalans, entre d’altres, estan patint contínues privacions, retallades i tancaments. Des de les JERC Mataró, durant aquesta setmana, a través de les nostres Xarxes Socials corporatives, farem vàries comparatives entre la Catalunya dels anys 30 i l’actual. Els temes que exemplificarem són:

Dilluns 14/04: Distribució de la riquesa

Dimarts 15/04: Estatut de Núria vs. Estatut del 2006

Dimecres 16/04: Educació republicana vs. LOMCE

Dijous 17/04: Forma d’Estat  República vs. Monarquia

Divendres 18/04: Drets de les dones i avortament.

Dissabte 19/04: Decret de col·lectivització vs. Contínues privatitzacions.

Diumenge 20/04: Reforma agrària vs. Terratinents actuals

A través d’aquesta acció volem fer palès que malgrat que fa més de 80 anys de la seva proclamació, la República catalana era pionera en molts aspectes que actualment estan obsolets i que ens ofeguen com a ciutadans.


Visca la República. Tornarem a lluitar i tornarem a vèncer. 

83è aniversari de la Proclamació de la República Catalana. 83è aniversari de la Proclamació de la República Catalana.