< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.12
2013
Comunicat de condemna de l'atac a la seu del Tot Mataró i el Capgròs.

Les JERC de Mataró condemnen enèrgicament les pintades feixistes, racistes i espanyolistes que ha patit avui la redacció del Capgròs i Tot Mataró.

Les JERC de Mataró condemnen enèrgicament les pintades feixistes, racistes i espanyolistes que ha patit avui la redacció del Capgròs i Tot Mataró. Per desgràcia, no és la primera acció que succeeix, i la gent que estimem a les persones i creiem en la cohesió i valors republicans ens fa especial mal que, al s.XXI i al vell mig de l’Europa occidental i ‘’democràtica’’ succeeixin aquests fets.

Davant d’aquesta agressió fem la següent valoració:

- Els últims mesos s’han multiplicat exponencialment les pintades de caire racista, feixista i espanyolista pels carrers de Mataró. No fa ni dos mesos anaven contra la llibertat d’expressió a la biblioteca Pompeu Fabra i amenaçaven al diputat Alfred Bosch ( entre d’altres consignes que varen pintar), i diverses tant pel centre de Mataró com pels barris perifèrics. Demanem a l’ajuntament actuï com a garant de la seguretat i cohesió dels habitants de Mataró i que els nostres murs no estiguin ni un sol minut més bruts amb missatges d’odi.

- Demanaríem també que la policia actués amb la màxima professionalitat i que aquestes pintades no quedin en un no res.

- I per últim, aprofitem aquest comunicat per a fer una crida a la gent a que s’uneixi contra el feixisme i el racisme. El feixisme i racisme avancen si no se’ls combat, i per assegurar la cohesió social que tants anys i tantes vides ha costat, el millor que podem fer és no ser còmplices, condemnar i organitzar-nos per lluitar contra aquesta ideologia que s’està estenent des de partits polítics que estan al nostre consistori fins a la base social.
 

Feixisme i Racisme MAI MÉS
JERC Mataró
 

Seu del Capgròs Seu del Capgròs