< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.10
2013
Comunicat de condemna de l'encausament que pateixen dos militants independentistes del Maresme.

Des de JERC Mataró, volem donar tot el nostre suport als dos companys encausats i recolzem tota activitat de protesta d'aquest encausament.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya al Maresme i el Barcelonès Nord, les JERC, i especialment la nostra secció local de Mataró, davant de l'encausament de dos militants de l'organització juvenil independentista ARRAN per una presumpta crema de fotografies del Rei d'Espanya durant una manifestació a Mataró volem expressar que:

- Condemnem que en ple 2013 pugui ser delicte la crema d'unes fotografies, símbols monàrquics que no representen el poble de Catalunya, i ho considerem un atac frontal a la llibertat d'expressió.

- Denunciem la persecució sistemàtica de l'independentisme que du a terme l'Estat espanyol a través, en aquest cas, d'un sistema judicial polititzat, i viciat per pràctiques poc democràtiques i fins i tot qualificables de nostàlgiques del franquisme i que persegueix l'objectiu de sembrar la por entre el poble català.

- Donem total suport a en Guifré i en Jordi;  i animem el jovent a mobilitzar-se i assistir a totes les convocatòries que es produeixin per tal d'aconseguir-ne l'absolució.

- Considerem que aquest fet ens dóna un motiu més per celebrar tan aviat com sigui possible un referèndum d'independència que permeti iniciar la construcció d'una República Catalana que garanteixi plenes llibertats democràtiques individuals i col·lectives.

Davant dels atacs de l'Estat espanyol, que, per desgràcia, ni són cap raresa ni probablement seran els últims, la resposta del jovent independentista ha de ser ferma i clara: ni un pas enrere en el camí cap a la llibertat i màxima solidaritat entre nosaltres.

Mataró (Països Catalans), 29 d'octubre del 2013