< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.10
2014
Comunicat en suport al CPI El Teler

El passat dia 17 d’octubre el govern de CIU de Mataró donava l’ordre de tapiar l’entrada al casal popular independentista EL TELER.  El desallotjament es va efectuar tot i existir un pacte entre ambdues parts de no desallotjar el casal.  

Els treballadors de l’ajuntament, envoltants per una vintena de policies locals i mossos d’esquadra, van procedir a tapiar l’entrada a quarts de tres, sense previ avís per part de les autoritats pertinents i negant l’accés al local per recollir el material de l’interior del casal.
Tres joves van intentar accedir a l’interior del casal per evitar el desallotjament. Un d’ells no va arribar a entrar i va ser durament reprimit i detingut, mantenint-lo emmanillat de boca terrosa. un dels dos joves que van aconseguir entrar al casal va ser detingut i se’l va mantenir retingut dins del casal. L’altre jove va aconseguir sortir pel seu propi peu del casal i sense càrrecs.  Els dos joves detinguts van ser traslladats a comissaria acusats de resistència i desobediència, tot i no haver mostrat cap actitud de resistència.
Mentre s’emportaven els dos joves detinguts la policia local , armada, amb protecció antibales totalment innecessària i amb actitud amenaçadora, va carregar contra els allà concentrats.
Durant la jornada hi ha haver nombroses concentracions en suport dels detinguts i en resposta a la decisió de l’ajuntament de desallotjar, tapiar i enderrocar el casal popular independentista.
El CPI EL TELER era un espai alliberat  i autogestionat de debat, activitats juvenils i de formació per a tot el jovent de Mataró. Un espai utilitzat per nombroses entitats de Mataró, per a tallers de xerrades i per a grups de joves.
El jovent mataroní coneixia i participava del CPI EL TELER, local independentista que l'ajuntament de CIU no hauria de prohibir.
EL TELER NO ES TOCA!

EL TELER NO ES TOCA! EL TELER NO ES TOCA!